Međimurje Press
Policija

Informacije Policijske uprave međimurske za četvrtak, 18. svibnja 2023. godine

“Zajedno do veće sigurnosti” u sklopu manifestacije “Urbanovo 2023.”

 

 • Slika /2023/Urbanovo/1.JPG
 • Policijska postaja Mursko Središće je tijekom proteklog vikenda, 13. i 14. svibnja 2023. godine u štrigovskom domu kulture u sklopu manifestacije “Urbanovo 2023.” provela preventivnu akciju “Zajedno do veće sigurnosti”.

  Preventivnom punktu odazvalo se oko stotinjak građana kojima je skrenuta pozornost na podizanje svijesti  o stanju sigurnosti svih građana i zaštite njihove imovine te o preventivnim aktivnostima sudionika u prometu, kojima je podijeljen i promidžbeni materijal.

 • U noći sa subote na nedjelju provest će se akcija “Alkohol i nadzor pravilnog kretanja pješaka”

  Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_8537.JPG

  Čakovečki prometni policajci akciju će provest od 23 do 5 sati

  Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa subote na nedjelju, (20./21. svibnja 2023.) od 23 do 5 sati provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol i nadzor pravilnog kretanja pješaka“.

  Policijske aktivnost bit će usmjerene na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga. Tijekom akcije sankcionirat će se i prekršaji upravljanja vozilima nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, nepropisnog korištenja mobilnih uređaja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

  Ujedno, jedan od ciljeva najavljene akcije je pojačanim nadzorom pješaka povećati njihovu sigurnost u cestovnom prometu.

 • Otkriven počinitelj krađe mobitela iz kuće u Murskom Središću

  Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Vozilo na brijegu iznad naselja krupan kadar.JPG

  Materijalnu štetu 40-godišnji vlasnik procijenio je na oko 250 eura

  Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 30-godišnjak s područja grada Murskog Središća, počinio kazneno djelo krađe.

  Naime, sumnja se kako je krajem rujna prošle godine u Murskom Središću, ušao u otključanu kuću u ulici Sitnice te ukrao mobitel. Materijalnu štetu 40-godišnji vlasnik procijenio je na oko 250 eura.

  Protiv osumnjičenog 30-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

  Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja