Međimurje Press
Policija

Informacije Policijske uprave međimurske za utorak, 23. svibnja 2023. godine

Čakovečki policajci otkrili počinitelje pokušaja krađe iz obiteljske kuće u Nedelišću

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

Vlasnica kuće zatekla dvoje kradljivaca u blagovaonici te ih spriječila u dovršenju kaznenog djela

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 43-godišnjak i 38-godišnjakinja, oboje s područja grada Murskog Središća, počinili kazneno djelo krađe u pokušaju.

Sumnja se kako su u srijedu, 17. svibnja ove godine u jutarnjim satima u Nedelišću, ušli u nezaključanu obiteljsku kuću u Prvomajskoj ulici. Prilikom povratka kući u prostoriji blagovaonice zatekla ih je 61-godišnja vlasnica. Kako bi ih spriječila u krađi te zadržala do dolaska policije, vlasnica je zaključala vrata hodnika, ali su osumnjičeni izbacili vrata iz ležišta te pobjegli iz kuće.

Protiv 43-godišnjaka i 38-godišnjakinje zbog počinjenja kaznenog djela krađe u pokušaja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Muškarac (25) osumnjičen za provalu i pokušaj provale u skladišni kontejner na šljunčari u Turčišću

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Vozilo na brijegu iznad grada.jpg

Protiv osumnjičenog 25-godišnjaka zbog počinjenja teške krađe te teške krađe u pokušaju, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 25-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica, počinio kaznena djela teške krađe te teške krađe u pokušaju.

Naime, sumnja se kako je krajem travnja ove godine na šljunčari u Turčišću, provalio u skladišni kontejner, vlasništvo trgovačkog društva iz Domašinca, odakle je ukrao novčanik u kojem se nalazio novac, bankovne kartice te osobni dokumenti. Pregledom prostora šljunčare pronađen je ukradeni novčanik s osobnim dokumentima i bankovnim karticama, dok novac nije pronađen. Materijalnu štetu 46-godišnji vlasnik novčanika procijenio je na oko 650 eura.

Ujedno, dovršenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je kako je osumnjičeni početkom svibnja ove godine, na šljunčari u Turčišću, pokušao provaliti u prethodno spomenuti skladišni kontejner, ali u tome nije uspio.

Protiv osumnjičenog 25-godišnjaka zbog počinjenja teške krađe te teške krađe u pokušaju, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U padu s krovišta garaže teško ozlijeđen 59-godišnjak

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_5548.JPG

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni 59-godišnjak prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno kako je u nesreći teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju

Jučer, 23. svibnja ove godine oko 17 sati u Čakovcu, ulici Travnik, dogodila se nesreća na radu u kojoj je teško ozlijeđen 59-godišnjak.

Nesreća se dogodila u trenutku kada je 59-godišnjak (suvlasnik tvrtke koja se bavi izradom građevinske limarije) na krovu garaže obavljao izmjere vezano za zamjenu krovišta. U jednom trenutku došlo je do pucanja ploča na kojima je stajao te je s visine oko 3,5 metara pao na betonski pod garaže.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni 59-godišnjak prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno kako je u nesreći teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju.

Na mjesto događaja išao je inspektor zaštite na radu s ciljem poduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja