Međimurje Press
Policija

Informacije PU međimurske za dane proteklog vikenda od 17. do 19. ožujka 2023. godine

Mladić (22) osumnjičen za pokušaj ubojstva

Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te će se predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske

Jučer, 19. ožujka oko 17 sati u Paragu, na dvorištu obiteljske kuće, nasilnički se u obitelji ponašao 20-godišnjak prema 44-godišnjem stricu. Vrijeđao ga je pogrdnim riječima te kuhinjskim nožem mahao prema njemu. U opisano obiteljsko nasilje, umiješao se 22-godišnjak (sin 44-godišnjaka), koji je sjekirom udario 20-godišnjaka u predjelu prsnog koša te ga teško ozlijedio.

Ozlijeđeni  20-godišnjak prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je u događaju zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život te je zadržan na daljnjem liječenju.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju uhićen je 22-godišnjak te je priveden u Policijsku postaju Čakovec na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 22-godišnjak s područja općine Nedelišće, počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju. Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te će se predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Proteklog vikenda u Nedelišću evidentirana dva požara osobnih automobila

Slika /DANIJELA TURK 2019/Image00128.jpg

Policija provodi kriminalistička istraživanja kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice

U petak, 17. ožujka te u nedjelju, 19. ožujka u kasnim večernjim satima u Nedelišću, Novoj ulici, evidentirana su dva požara osobnih automobila.

Prvi požar izbio je u petak, 17. ožujka oko 23:30 sati na osobnom automobilu, vlasništvo 42-godišnjaka, koji je bio parkiran u Novoj ulici, ispred obiteljske kuće. Pomoću vatrogasnih aparata vlasnik je sam uspio ugasiti požar, dok je nastalu štetu procijenio na više tisuća eura. Očevidom uz stručnu pomoć inspektorice zaštite od požara i eksplozija, utvrđeno je kako je uzrok požara poduzeta ljudska radnja.

Drugi požar dogodio se u nedjelju, 19. ožujka oko 23:20 sati, također u Novoj ulici. U dvorištu obiteljske kuće izbio je požar na dva osobna automobila, vlasništvo 50-godišnjaka. Požar na vozilima ugasili su pripadnici JVP-a Čakovec i DVD-a Nedelišće. Kako bi se utvrdio uzrok požara, tijekom današnjeg prijepodneva (20. ožujka) provest će se očevid.

Tijekom akcije “Alkohol” utvrđeno 15 prometnih prekršaja

Slika /DANIJELA TURK 2019/IMG_8537.JPG

Najveća koncentracija alkohola u krvi od 1,57 g/kg, utvrđena je kod 26-godišnje vozačice osobnog automobila

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa subote na nedjelju (18./19. ožujka 2023.) od 21 do 3 sata proveli su aktivnosti iz akcije “Alkohol”.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 15 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:
– šest prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:
– od 0 do 0,5 g/kg – jedan prekršaj,
– od 0,5 do 1 g/kg – tri prekršaja,
– od 1 do 1,5 g/kg – jedan prekršaj
– više od 1,5 g/kg – jedan prekršaj,
– pet prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila i to;
– tri prekršaj prekoračenja nepropisne brzine kretanja u naselju 10-20 km/h veća od dopuštene,
– dva prekršaj prekoračenja nepropisne brzine kretanja u naselju 20-30 km/h veća od dopuštene,
– jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila te
– tri ostala prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u krvi od 1,57 g/kg, utvrđena je u nedjelju, 19. ožujka u 1 sat i 58 minuta u Čakovcu, kod 26-godišnje vozačice osobnog automobila.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /FOTOGRAFIJE MUP 2021/Policija3.jpg

Evidentirano je šest prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom te jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je šest prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom te jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Kvalifikacija ozljeda bit će poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće,
– nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,
– ostalo, jedna prometna nesreća

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod trojice vozača, a najveća koncentracija od 2,02 g/kg utvrđena je kod 55-godišnjeg vozača osobnog automobila. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom, koja se dogodila u subotu, 18. ožujka oko 20:40 sati u Nedelišću, Ulici Josipa Marčeca.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /FOTOGRAFIJE MUP 2021/20200521_093542.jpg

Evidentirane su dvije teške krađe te dvije krađe

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe te dvije krađe. Izdvajamo provalu u kamp kućicu.

Između 25. veljače i 18. ožujka 2023. godine u poljskom predjelu zvanom „Sratka“, između Nedelišća i Strahoninca, nepoznati počinitelj provalio je u kamp kućicu, odakle je ukrao razni pribor za jelo, alkoholna pića i dr. predmete. Materijalna šteta prema izjavi 36-godišnjeg vlasnika procijenjena je na nekoliko stotina eura.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Radovan Gačal, glasnogovornik

           

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja