Međimurje Press
Policija

Informacije PU međimurske za dane proteklog vikenda od 26 . do 28. svibnja 2023. godine

Sukob navijača nakon nogometne utakmice u Savskoj Vesi

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/Utakmica.jpg

Nakon uspostave narušenog javnog reda i mira policijski službenici priveli su u službene prostorije devet navijača, dok se dio sukobljenih navijača udaljio s mjesta događaja

U subotu, 27. svibnja oko 19:20 sati na nogometnom igralištu u Savskoj Vesi, neposredno nakon završetka nogometne utakmice između NK Bratstvo i NK Nedelišće (Međimurska Premier liga), došlo je do sukoba pripadnika navijačkih skupina “Skitnice” i “Žibeki”. Nakon uspostave narušenog javnog reda i mira policijski službenici priveli su u službene prostorije devet navijača, dok se dio sukobljenih navijača udaljio s mjesta događaja.

Dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je više prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja te utvrdili svi počinitelji. Ujedno, utvrđuju se sve relevantne činjenice vezano za odgovornost organizatora nogometne utakmice temeljem odredbi Zakona o javnom okupljanju.

Tijekom akcije “Četiri ubojice u prometu” utvrđeno ukupno 29 prometnih prekršaja

Akcija je provedena na području Policijske uprave međimurske prošlog petka od 16 do 24 sata

Policijski službenici Policijske uprave međimurske prošlog petka, 26. svibnja od 16 do 24 sata proveli su aktivnosti iz akcije “Četiri ubojice u prometu”.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 29 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:
– tri prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:
– od 0 g/kg do 0,5 g/kg – jedan prekršaj
– od 0,5 g/kg do 1 g/kg – jedan prekršaj,
– iznad 1 do 1,5 g/kg – jedan prekršaj,
– četiri prekršaja nepropisne brzine kretanja (četiri prekršaja prekoračenja brzine u naselju od 10 do 20 km/h veća od dopuštene),
– dva prekršaja nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje,
– 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
– dva prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja te
– tri ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u krvi od 1,11 g/kg utvrđena je u petak, 26. svibnja u 20:34 sati u Vrhovljanu, Čakovečkoj ulici, kod 40-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija3.jpg

Evidentirano je sedam prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je sedam prometnih nesreća, od čega šest nesreća s nastalom materijalnom štetom te jedna nesreća s ozlijeđenim sudionikom. Kvalifikacija ozljeda bit će poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacija.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
– nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, pet prometnih nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod tri vozača.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Krupan kadar 7.JPG

Evidentirane su četiri teške krađe od čega dvije u pokušaju te dvije krađa

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su četiri teške krađe od čega dvije u pokušaju te dvije krađa. Izdvajamo teške krađe u Prekopi i Jurovčaku.

Dvije provale u obiteljske kuće u Prekopi i Jurovčaku

U petak, 26. svibnja u prijepodnevnim satima u Prekopi, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, odakle je ukrao novac. Materijalnu štetu 66-godišnji vlasnik procijenio je na više stotina eura.

U nedjelju, 28. svibnja između 9 i 18:30 sati u Jurovčaku, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, odakle je ukrao razni nakit i ručne satove. Materijalnu štetu 53-godišnji vlasnik procijenio je na više stotina eura.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Policijskoj upravi međimurskoj

  • Slika /2023/DARIVANJE KRVI 26052023/Darivanje krvi (1).JPG
  • Tradicija darivanja krvi nastavit će se i u narednom razdoblju, a prva sljedeća akcija predviđena je povodom Dana policije, krajem rujna ove godine

    Prošlog petka, 26. svibnja u sportskoj dvorani sjedišta Policijske uprave međimurske u Čakovcu  održana je akcija darivanja krvi kojoj su se, kao i mnogo puta ranije, odazvali brojni zaposlenici Policijske uprave.

    Akcija je i ovoga puta organizirana u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu i Gradskim društvom Crvenoga križa Čakovec s kojim Policijska uprava međimurska već dugi niz godina surađuje u humanitarnim aktivnostima.

    Brojni djelatnici Policijske uprave redoviti su darivatelji krvi te se vrlo rado odazivaju akcijama dobrovoljnog darivanja. Na taj način uvelike doprinose sakupljanju dostatnih doza ove dragocjene tekućine, koja život znači. Krv nije moguće proizvesti na umjetan način. Jedini izvor toga lijeka je čovjek, darivatelj krvi. Kada nekome zatreba krv kao lijek, ovisni su upravo o dobrovoljnim darivateljima krvi.

    Prošlotjednoj akciji priključili su se i umirovljeni zaposlenici Policijske uprave međimurske, kao i ostali građani te su ukupno prikupljene 33 doze krvi.

    Tradicija darivanja krvi u Policijskoj upravi međimurskoj nastavit će se i u narednom razdoblju, a prva sljedeća akcija predviđena je povodom Dana policije, krajem rujna ove godine.

    Hvala svima koji su ovom akcijom iskazali dobrotu i nesebičnost!

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja