Međimurje Press
Policija

Informacije PU međimurske za srijedu, 22. veljače 2023.

Otkriven 18-godišnjak koji se specijalizirao za krađe po trgovinama

Protiv osumnjičenog mladića podnijeta je kaznena prijava te je nadležno državnom odvjetništvo podiglo optužnicu zbog počinjenog produljenog kaznenog djela krađe

Jučer, 22. veljače u 17:10 sati u Jalšovcu, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće, zaustavili su 37-godišnjaka koji je upravljao Peugeotom 206, čakovečkih registarskih oznaka, dok se na suvozačevom mjestu nalazio 18-godišnjak.

Pregledom automobila na zadnjem sjedištu automobila pronađeni su razni prehrambeni proizvodi za koje se posumnjalo da su ukradeni.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je spomenuti  18-godišnjak nešto prije 17 sati, iz trgovine mješovitom robom u Štrigovi, ukrao razne vakumirane suhomesnate proizvode i slatkiše, ukupne vrijednosti 67,87 eura.

Ukradene predmete policijski službenici su oduzeli te vratili odgovornoj osobi u oštećenoj trgovini.

Ujedno, Policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće prethodno su dovršili kriminalističko istraživanje nad spomenutim 18-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje produljenog kaznenog djela krađe (čl. 228. st. 1. u svezi čl. 52. Kaznenog zakona).

Naime, sumnja se da je početkom i sredinom siječnja ove godine u Selnici, iz trgovine mješovitom robom na Jelačićevom trgu, u tri navrata ukrao razne prehrambene i neprehrambene proizvode. Materijalna šteta prema dostavljenom odštetnom zahtjevu trgovačkog društva iz Malinske, procijenjena je na 370 eura.

Protiv osumnjičenog mladića s područja grada Murskog Središća, podnijeta je kaznena prijava te je nadležno državnom odvjetništvo podiglo optužnicu zbog počinjenog produljenog kaznenog djela krađe.

Provedena preventivna akcija “Sigurno preko pruge”

Građanima objašnjena važnost poštivanja prometnih propisa i moguće opasnosti koje prijete prilikom prelaska cestom preko željezničke pruge

U srijedu, 22. veljače 2023. godine od 8 do 12 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec proveli su preventivnu akciju “Sigurno preko pruge”.

Akcija je bila provedena na prijelazima ceste preko željezničke pruge u Čakovcu, u Zagrebačkoj ulici i Ulici dr. Ante Starčevića te je usmjerena prema svima sudionicima u prometu, a prije svega se odnosila na dosljedno poštivanje pozitivnih propisa koje nalaže Zakon o sigurnosti prometa na cestama, vezano za prijelaz cestom preko željezničke pruge kada se najavljuje dolazak vlaka.

Cilj akcije je da se preventivnim aktivnostima, obavljanjem nadzora sudionika u prometu te edukacijom postignu učinci generalne prevencije i postizanje većeg stupnja sigurnosti u cestovnom prometu.

Građanima je objašnjena važnost poštivanja prometnih propisa i moguće opasnosti koje prijete prilikom prelaska cestom preko željezničke pruge.

Sudionicima je podijeljen promidžbeni materijal (reflektirajući prsluci).

Najava akcije “Poštivanje prometnih svjetala”

Akcija će se provesti u petak, 24. veljače od 7 do 13 sati

Sutra, 24. veljače od 7 do 13 sati na području Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije “Poštivanje prometnih svjetala”.

Cilj akcije je smanjenje rizika, odnosno suzbijanje prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradavanja u prometu.

Radovan Gačal 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja