Međimurje Press
Policija

Informacije PU međimurske za srijedu, 6. prosinca 2023. godine

Učenici Osnovne škole Sveta Marija posjetili međimurske plavce

Mladim posjetiteljima dobrodošlicu zaželjeli su policijski službenici Službe za javni red i sigurnost te Postaje prometne policije Čakovec

Jučer, 6. prosinca u ranim poslijepodnevnim satima 60-ak učenika od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole Sveta Marija, u pratnji svojih učiteljica, posjetilo je Policijsku upravu međimursku.

Mladim posjetiteljima dobrodošlicu su zaželjeli policijski službenici Službe za javni red i sigurnost te Postaje prometne policije Čakovec, koji su ih nakon kratkog uvodnog upoznavanja poveli u obilazak zgrade Policijske uprave.

Na referadi osobnih dokumenta učenici su se upoznali sa svrhom i načinom izrade osobnih dokumenata te pritom osjetiti dio svakodnevne radne atmosfere. U dvorištu i garaži Policijske uprave dočekao ih je raznovrstan vozni park (službena policijska vozila), kao i dr. oprema koju policijski službenici svakodnevno koriste u svom radu. Ujedno, svoje vještine u otkrivanju droga prezentirala im je belgijska ovčarka Loka, naravno uz nadzor i stručno vođenje svog vodiča.

Najzanimljivija dionica posjete međimurskim plavcima bila je sportska dvorana, gdje su učenici pod stručnim nadzorom policijskog instruktora odradili kratki trening tjelesne pripreme, prilagođen njihovom uzrastu.

Oduševljeni ovim posjetom učenici su prihvatili poziv policijskih službenika da ponovno posjete Policijsku upravu međimursku.

U Palovcu provedene preventivne aktivnosti prema najugroženijim sudionicima u prometu

Korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije uspostavljen je informativni punkt kojem su pristupili mnogobrojni sudionici u cestovnom prometu, ponajviše pješaci i biciklisti

Jučer, 6. prosinca od 11:30 do 13 sati u Palovcu, Glavnoj ulici, preventivke iz Postaje prometne policije Čakovec provele su preventivne aktivnosti prema najugroženijim sudionicima u prometu.

Korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije uspostavljen je informativni punkt kojem su pristupili mnogobrojni sudionici u cestovnom prometu, ponajviše pješaci i biciklisti.

Svim posjetiteljima punkta skrenuta je pažnja na sigurno i pravilno kretanje prometnicama, kao i na potencijalne opasnosti koje vrebaju pješake i bicikliste prilikom sudjelovanja u cestovnom prometu. Ujedno, vozačima motornih vozila skrenuta je pažnja na tzv. „četiri ubojice u prometu“ (vožnju pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela).

Policijske službenice tijekom razgovora s posjetiteljima podijelile su promotivne materijale pribavljene sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije (reflektirajuće trakice, privjesci) te prigodne informativno-edukativne letke.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja