Međimurje Press
Policija

Izvjeće Pu međimurske za dane produženog vikenda od 12. do 15. kolovoza 2022. godine!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG PRODUŽENOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog produženog vikenda evidentirane su dvije teške krađe u pokušaju te šest krađa. Materijalna šteta kod dvije krađe pojedinačno se procjenjuje na manje od tisuću kuna, dok se kod četiri krađe pojedinačno procjenjuje na više od tisuću kuna. Izdvajamo krađu mobitela u Čakovcu.

Čakovec – krađa mobitela

U nedjelju, 14. kolovoza 2022. godine nešto prije 3 sata u Čakovcu, ugostiteljskom objektu u Ulici Katarine Zrinske, nepoznati počinitelj iz torbice koja se nalazila na stolu, ukrao je mobitel.

Materijalnu štetu 21-godišnje vlasnica procijenila je na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PRISILA PREMA ZDRAVSTVENOM RADNIKU

Pod utjecajem alkohola (2,94 promila) nasrnuo na djelatnike hitne medicinske pomoći

U ponedjeljak, 15. kolovoza 2022. godine nešto prije 19 sati u Belici, Ulici braće Radića, 55-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2,94 g/kg, fizički nasrnuo na djelatnike Zavoda za hitnu medicinu Županijske bolnice Čakovec, koji su mu prema prethodnoj dojavi pokušali pružiti medicinsku pomoć. Pritom je fizički odgurnuo dežurnog liječnika i medicinskog tehničara te im prijetio ubojstvom.

U opisanom događaju djelatnici hitne medicinske pomoći nisu ozlijeđeni.

Uz policijsku pratnju 55-godišnjak prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je zadržan na liječenju.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG PRODUŽENOG VIKENDA

Tijekom proteklog produženog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se ukupno tri prometne nesreće, od čega dvije s nastalom materijalnom štetom te jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,

– nepropisno kretanje kolnikom, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom produženog vikenda utvrđena je kod dva sudionika.

TEŠKA TJELESNA OZLJEDA/ NAROČITO DRSKO I NEPRISTOJNO PONAŠANJE

Na ulici u Piškorovcu potuklo se više osoba

U nedjelju, 14. kolovoza nešto poslije 20 sati na ulici u Piškorovcu, došlo je tučnjave između više osoba. Tijekom fizičkog sukoba pojedini sudionici kako bi nanijeli ozljede drugim sudionicima koristili su drvene palice, kamenje i ručni alat, poput odvijača.

U događaju nekoliko osoba je ozlijeđeno te su zatražili liječničku pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec. Prema trenutno prikupljenim podacima lakše su ozlijeđena dva djeteta te maloljetnik, dok je teške ozljede zadobio 21-godišnjak.

Ujedno, tijekom tučnjave oštećeno je nekoliko kuća (razbijeni prozori te inventar u unutrašnjosti). Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko deseta tisuća kuna.

Policijski službenici u prostorije Policijske postaje Prelog priveli su više osoba nad kojima je u tijeku kriminalističko istraživanje.

DRŽANJE ŽIVOTINJA BEZ NADZORA ILI ZLOSTAVLJANJE

Uslijed propuštenog nadzora Rottweiler preskočio dvorišnu ogradu i napao dijete

U subotu, 13. kolovoza 2022. godine nešto poslije 20 sati u Selnici, Ulici Zrinskih, uslijed kraće neopreznosti i propuštenog nadzora od strane 74-godišnjeg vlasnika, pas (pasmine Rottweiler) preskočio je ogradu i ušao u dvorište te napao dijete.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeno dijete prevezeno je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u događaju lakše ozlijeđeno te su ozlijede sanirane.

Vlasnik psa sankcioniran je zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

O događaju obaviještena je nadležna veterinarska inspekcija te komunalno redarstvo.

INFORMACIJA

Zatvaranje ceste Ormož – GP Trnovec u Republici Sloveniji

U cilju pravovremenog obavještavanje javnosti, a temeljem zamolbe izvođača radova, obavještavamo građane da će zbog asfaltiranja ceste u Ormožu (Republika Slovenija) za teretna vozila biti zatvorena cesta Ormož – Granični prijelaz Trnovec.

Predviđeni radovi planiraju se u razdoblju od 18. do 22. kolovoza 2022. godine do 7 sati.

Savjetujemo da vozači teretnih vozila u navedenom razdoblju koriste alternativne prometne pravce, odnosno obližnje granične prijelaze.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja