Međimurje Press
Policija

Izvješće Pu međimurske za protekli vikend!

Za dane vikenda 26., 27. i 28. lipnja 2020. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna teška krađa (provala) i šest krađa. Kod dvije krađe materijalna šteta pojedinačno se procjenjuje na više od tisuću kuna, dok se kod preostale četiri materijalna šteta pojedinačno procjenjuje na manje od tisuću kuna.

Izdvajamo provalu u obiteljsku kuću u Pušćinama.

U subotu, 27. lipnja 2020. godine oko podneva u Pušćinama, Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 72-godišnjakinje, odakle je ukrao novac i razni nakit.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

TEŠKA KRAĐA NA OSOBITO OPASAN I DRZAK NAČIN

Mala Subotica – teška krađa na osobito drzak način na štetu 76-godišnjakinje

U subotu, 27. lipnja 2020. godine oko 7 sati i 40 minuta u Maloj Subotici, Glavnoj ulici, dvojica nepoznatih počinitelje izvršila su tešku krađu na naročito drzak način na štetu 76-godišnjakinje.

U trenutku kada se oštećena pomoću ortopedskog pomagala, tzv. „hodalice“, pješakom stazom kretala prema obližnjoj trgovini, počinitelji su joj prišli na biciklima te s hodalice ukrali tzv. „ceker“ u kojem se nalazio novčanik i drugi razni predmeti.

Nakon drske krađe počinitelji su se udaljili u pravcu željezničke stanice.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna.

Pravovremenom reakcijom policijskih službenika Postaje prometne policije Čakovec, na spomenutoj željezničkoj stanici zatekli su dva djeteta za koje se sumnja da su počinili opisano kazneno djelo te su privedeni u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su dva djeteta počinila prethodno opisano kazneno djelo teške krađe. Tijekom istraživanja od privedenih su oduzeti ukradeni predmeti te su vraćeni vlasnici.

S obzirom na to da se kazneno zakonodavstvo ne primjenjuje prema djeci koja u vrijeme počinjenja djela nisu navršila četrnaest godina, nadležnom državnom odvjetništvu o ovom kaznenom djelu dostavit će se opće posebno izvješće.

TEŠKA KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Dvojica maloljetnika osumnjičena za tešku krađu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako su dvojica maloljetnika s područja Međimurske županije, počinila kazneno djelo teške krađe.

Naime, sumnja se da su u kasnim večernjim satima u subotu, 6. lipnja ove godine u Nedelišću, kod ulaznih vrata kancelarije autoservisa u Ulici Vladimira Nazora, pronašli sakriveni ključ. Pomoću pronađenog ključa otključali su ulazna vrata te ušli u unutrašnjost servisa, odakle su potom ukrali novac i ključeve Toyote Corolle, čakovečkih registarskih oznaka. Ukradenim ključeva upalili su automobil te se njime odvezli s mjesta događaja.

Iste večeri, nešto poslije 23 sata policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u nadzoru cestovnog prometa u Nedelišću, Prvomajskoj ulici, zaustavili su u ukradenoj Toyoti spomenutu dvojicu osumnjičenika i priveli ih u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Protiv osumnjičenih maloljetnika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

NARUŠAVANJE JAVNOG REDA I MIRA

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec i Interventne jedinice policije PUM-e zbog narušavanja javnog reda i mira puštanjem glasne muzike u roku od nekoliko sati oduzeli šest zvučnika

U subotu, 27. lipnja 2020. godine između 22 i 23 sata u Paragu na više lokacija javni red i mir puštanjem glasne muzike iz zvučnika, pod utjecajem alkohola, narušavali su 39-godišnjakinja (1,25 promila), 29-godišnjak (1,39 promila) i 24-godišnjak (1,96 promila).

Ujedno, iste večeri nešto poslije 23 sata u Kuršancu, Varaždinskoj ulici, javni red i mir puštanjem glasne muzike iz zvučnika, pod utjecajem alkohola od 1,32 promila, narušavao je 25-godišnjak.

U nedjelju, 28. lipnja 40 minuta nakon ponoći u Orehovici, Ulici Vladimira Nazora, javni red i mir puštanjem glasne muzike iz zvučnika, pod utjecajem alkohola, narušavali su 39-godišnjakinja (1,11 promila) i 28-godišnjak (1,82 promila).

Policijski službenici od svih okrivljenika oduzeli su zvučnike te će se zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv njih podnijeti optužni prijedlozi prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Napomena: fotografija oduzetih zvučnika u privitku priopćenja

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Zabilježeno devet prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je vozač osobnog automobila zadobio lake tjelesne ozlijede i osam prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greška koje je prethodila prometnoj nesreći:

  • nepoštivanje prednosti prolaska (1)

  • vožnja na nepropisnoj udaljenosti (6)

  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag (2)

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod pet vozača, a najveća koncentracija utvrđena je kod 28-godišnjeg vozača osobnog automobila s područja grada Preloga u koncentraciji od 2,08 g/kg alkohola u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u nedjelju, 28. lipnja oko 3 sata u Oporovcu.

DOPUNA INFORMACIJE

Rezultati akcije „Alkohol“

Policijski službenici Postaje prometna policije Čakovec u noći sa subote na nedjelju (27./28. lipnja 2020.) od 23 do 5 sati proveli su aktivnosti iz akcije “Alkohol“.

Tijekom operativne akcije utvrđeno je ukupno osam prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– četiri prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

– od 0,50 do 1,00 g/kg – jedan prekršaj,

– iznad 1,50 g/kg – dva prekršaja,

– vozač bicikla – jedan prekršaj,

– jedan prekršaj neuporabe svjetala kod vozača bicikla,

– dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

– jedan ostali prekršaj.

Najveća koncentracija alkohola u krvi (2,10 g/kg) utvrđena je 28. lipnja 2020. godine u 00,35 sati u Goričanu, Sirkovišće bb, kod 65-godišnjeg vozača osobnog automobila, s područja općine Goričan.

Radovan GAČAL

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja