Međimurje Press
Policija

Nakon samo tri mjeseca u Policijskoj upravi međimurskoj ponovo sakupljeno oko dvjesto kilograma plastičnih čepova

Danas, 27. svibnja 2024. godine ispred zgrade Policijske uprave međimurske, predsjedniku Udruge oboljelih od leukemije i limfoma, Emilu Viboviću nakon tri mjeseca ponovo je predana zavidna količina sakupljenih čepova, odnosno oko dvjesto kilograma. U ovu hvale vrijednu akciju tradicionalno se već desetak godina uključuju zaposleni i umirovljeni djelatnici Policijske uprave međimurske, ali i mnogi građani.

Čepove su predali Ivan Sokač, načelnik Policijske uprave međimurske i Silvija Špicar koja koordinira napore u skupljanju čepova u humanitarne svrhe.

Sakupljajući plastične čepove činimo dobro za okoliš, a ujedno i humanitarno djelo za članove Udruge oboljelih od leukemije i limfoma, kojima pomažemo da nabave skupocjene lijekove. U ovu akciju uistinu se mogu svi uključiti, jer sve što treba učiniti, jeste prikupiti što više plastičnih čepova s boca. Mogu se sakupljati različiti ambalažni čepovi kao što su čepovi od boca vode, sokova, jogurta, ulja, omekšivača i slično.

Važno je istaknuti da je gospodin Vidović donio i istrošene baterije koje se potom neškodljivo zbrinjavaju uz naknadu koja se uplaćuje u Zakladu policijske solidarnosti.

U slučaju da tko želi više informacija o akciji ili samoj Udruzi ili se želi još aktivnije uključiti u rad Udruge, može slobodno u svako doba kontaktirati predsjednika Vibovića na broj 091 5088 486 ili posjetiti internetske stranice na društvenoj mreži „Facebook“.

I nadalje pozivamo sve građane i zaposlenike Policijske uprave međimurske da i nadalje vrijedno rade na zaštiti prirode, a time ujedno pomažu i najpotrebitijima.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja