Međimurje Press
Policija

Novi policijski službenici i zaposlenici stigli u Policijsku upravu međimursku

Dobrodošlicu pristiglim kolegicama i kolegama zaželjeli su im načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač te rukovoditelji Policijskih postaja Čakovec i Mursko Središće

Danas, 17. listopada 2023. godine u Policijskoj upravi međimurskoj načelnik  Policijske uprave međimurske Ivan Sokač priredio je prijem za četiri policijske službenice i dva policijska službenika koji su završili Program obrazovanja odraslih za zanimanje policajka/policajac 2023. godine.

Raspoređeni su u Policijske postaje Čakovec i Mursko Središće, gdje će se prvenstveno raditi na poslovima temeljne policije.

Mlade kolegice i kolege srdačno su dočekali te im zaželjeli dobrodošlicu načelnik Policijske uprave međimurske te rukovoditelji Policijskih postaja Čakovec i Mursko Središće. U svom obraćanju načelnik Sokač im je čestitao na uspješno završenom školovanju te im zaželio sve najbolje u budućem radu, uputivši ih da poslove obavljaju savjesno i profesionalno te da čuvaju dignitet službe svojim profesionalnim radom i uljudnim ponašanjem.

Podsjećamo kako Ministarstvo unutarnjih poslova u pravilu kroz godinu provodi dva natječaja.

Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Drugi natječaj namijenjen je mladima, koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika/učenica u III. razred srednje Policijske škole ”Josip Jović”.

U oba programa školovanja polaznicima i učenicima osigurani su smještaj i prehrana, odora i sportska oprema, knjige i školski pribor, mjesečna naknada za osobne potrebe i dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a kategorizirani sportaši imaju pravo i na pojačanu prehranu i nastavak trenažnog procesa. Sve koji završe školovanje čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja te nastavka školovanja.
Više informacija saznajte na društvenim mrežama Policijske akademije ”Prvi hrvatski redarstvenik” (FacebookInstagram i TikTok).

Također je u proteklom razdoblju zaposleno osam državnih službenica i namještenica odnosno vježbenica koje su raspoređene na poslovima zajedničkih i upravnih poslova i drugih ustrojstveniih jedinica Policijske uprave međimurske. Dobrodošlicu im je zaželio načelnik Sokač sa željom u što bolje rezultate rada i profesionalno te uljudno ponašanje.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja