Međimurje Press
Ekologija

Nove nastambe za divlje životinje u Perivoju Zrinski

Novčana donacija Optike Briljant iz Čakovca u Perivoju Zrinski pomogla je postavljanju deset novih nastambi za divlje životinje. U zajedničkoj akciji s međimurskim čuvarima prirode u ponedjeljak 16. listopada postavljeno je osam kućica za šišmiše i dvije nastambe za ježa. Međimurska priroda zahvaljuje Optici Briljant na prepoznavanju potrebe očuvanja bioraznolikosti u čakovečkom parku i jačanju senzibiliteta uloge pojedinca i privatnih poduzetnika u domeni zaštiti prirode.

Akciji su u ime Optike Briljant nazočili Iva i Neno Mekovec, a nastambe su postavili čuvari prirode Velimir Bašek i Antonio Krušelj, te urbana šumarka Sara Srša. Neno Mekovec kazao je kako su svi djelatnici Optike Briljant saznavši da je moderan hotel za kukce ovog proljeća devastiran, bili složni u odluci pomoći divljim vrstama koje žive u Perivoju Zrinski. Kako je hotel za kukce obnovljen novčanim sredstvima za naknadu štete od osiguravajućeg društva, u dogovoru s Optikom Briljant, njihova donacija uložena je u izradu novih kućica za šišmiše i nastambi za ježeve koje su postavljene u Perivoju Zrinski.

Značaj ove donacije Optike Briljant tim je veći što je ovo prvi primjer otkako djeluje Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode da je jedan privatni poslovni subjekt iskazao Javnoj ustanovi interes svoju donaciju usmjeriti ka zaštiti prirode. Postavljene nastambe za divlje životinje pomoći će održati bioraznolikost u Perivoju Zrinski, a o postavljenoj infrastrukturi brinut će međimurski čuvari prirode. Svi vjeruju i nadaju se da nove nastambe neće biti devastirane ili ukradene, već poslužiti cilju: biti siguran dom novim vlasnicima – ježevima i šišmišima.

Roberta Radović

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja