Međimurje Press
Policija

Osposobljene školske prometne jedinice

Pripadnici Školskih prometnih jedinica osposobljavaju se s ciljem što uspješnijeg i sigurnijeg upravljanja prometom na cestama, pružanja pomoći sudionicima u prometu te sudjelovanja u prometno-preventivnim i odgojnim aktivnostima u školama

Policijska uprava međimurska u suradnji s Auto klubom Čakovec već dugi niz godina uspješno provodi preventivno-edukativnu akciju osposobljavanja pripadnika Školskih prometnih jedinica.

Osposobljavanje pripadnika Školskih prometnih jedinica, koje će djelovati na nivou osnovnih škola, provedeno je u utorak i srijedu, 2. i 3. travnja 2024. godine u prostorijama Auto kluba Čakovec za 31 učenicu i učenika iz osam osnovnih škola s područja Međimurske županije.

Zahvaljujemo ravnateljima, mentorima i učenicima III. Osnovne škole Čakovec, Osnovne škole Domašinec, Osnovne škole Donji Kraljevec, Osnovne škole Goričan, Osnovne škole Orehovica, Osnovne škole Strahoninec, Osnovne škole Petar Zrinski Šenkovec i Osnovne škole Štrigova, koji su sudjelovali na osposobljavanju.

Pripadnici Školskih prometnih jedinica osposobljavaju se s ciljem što uspješnijeg i sigurnijeg upravljanja prometom na cestama, pružanja pomoći sudionicima u prometu te sudjelovanja u prometno-preventivnim i odgojnim aktivnostima u školama.

Program osposobljavanja sadržavao je teoretski dio te praktični na prigodnom poligonu i na prometnicama u blizini mjesta osposobljavanja. Teoretski dio osposobljavanja iz područja prometnih pravila i prometnih znakova, provedeno je u prostorijama Auto kluba Čakovec od strane ovlaštenog predavača prometnih propisa, Nene Bana dok su voditeljica poslova prometne policije, Policijske uprave međimurske, Alenka Hošnjak te policijski službenik za poslove prometne policije, Kristijan Trupković i policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Postaje prometne policije Čakovec, Karmen Tomašić, izvršili edukaciju iz prometno-preventivnog odgoja sudionika u prometu i upravljanja prometom te pružanja pomoći sudionicima u prometu. Ujedno su odradili praktične vježbe na poligonu i okolnim prometnicama te proveli testiranje polaznika osposobljavanja.

Auto klub Čakovec osigurao je literaturu, testove, prigodnu okrjepu i sigurnosne promidžbene materijale pribavljene iz sredstava Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, dok je Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, za sve sudionike osigurao reflektirajući prsluk „Školska prometna jedinica“.

Pozivamo ravnateljice i ravnatelje osnovnih škola s područja Međimurske županije, da planiraju navedenu aktivnost za sljedeću školsku godinu, kako bi se osposobilo što više učenika s ciljem podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu, posebice kada su u pitanju najranjiviji sudionici u cestovnom prometu, djeca.

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja