Međimurje Press
Policija

Policijske informacije za dane proteklog vikenda od 16. do 18. veljače 2024. godine

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija3.jpg

Evidentirane su tri prometne nesreće, od čega jedna s ozlijeđenim sudionicima te dvije s nastalom materijalnom štetom

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su tri prometne nesreće, od čega jedna s ozlijeđenim sudionicima (kvalifikacija ozljeda bit će poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije) te dvije nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,
– ostale greške, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod jednog vozača, i to kod 42-godišnjeg državljanina Republike Slovenije. Spomenuti vozač u nedjelju, 18. veljače oko 16:30 sati u Žiškovcu skrivio je prometnu nesreću pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,05 g/kg.

Upravljajući osobnim automobilom, slovenskih nacionalnih oznaka, pod utjecajem alkohola (2,05 g/kg) te bez položenog vozačkog ispita, na ravnom dijelu prometnice sišao je automobilom izvan kolnika, gdje je prednjim bočnim dijelom udario u prednji bočni dio osobnog automobila koji je bio parkiran na kolnom ulazu kuće. Vozač  je uhićen i priveden u policijsku postaju.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 42-godišnji slovenski državljanin kažnjen je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 2.800 eura, uz izricanje zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na području Republike Hrvatske u trajanju od šest mjeseci. 

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/provale.jpg

Evidentirana je jedna teška krađe te tri krađe

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna teška krađe te tri krađe. Izdvajamo tešku krađu u Čakovcu.

U noći sa subote na nedjelju (17./18. veljače) u Čakovcu, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt u Kalničkoj ulici, odakle je ukrao novac te razna alkoholna pića. Materijalnu štetu 47-godišnja vlasnica procijenila je na nekoliko stotina eura. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U Čakovcu proteklog vikenda u “uličnoj redukciji” zaplijenjena marihuana, amfetamin i kokain

Slika /2024/Droga 18022024.jpg

Protiv svih osoba koje su nezakonito posjedovale droge zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, podnijeti optužni prijedlog Općinskog suda u Čakovcu (Prekršajni odjel)

U petak, 16. veljače ove godine u 17:40 sati u Čakovcu, na parkiralištu trgovačkog centra u Ulici Tomaša Goričanca, 26-godišnjak i 31-godišnjak neovlašteno su posjedovali drogu amfetamin i marihuanu. Policijski službenici od 26-godišnjaka oduzeli su 4,38 grama amfetamina, dok su od 31-godišnjaka oduzeli 5,63 grama marihuane. Protiv 26-godišnjaka i 31-godišnjaka zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, podnijeti optužni prijedlog Općinskog suda u Čakovcu (Prekršajni odjel).

U subotu, 17. veljače ove godine u 18:45 sati u Čakovcu, na parkiralištu kod stambene zgrade u Ulici Tome Masaryka, policijski službenici pristupili su provjeri identiteta 22-godišnjakinje i 27-godišnjaka. Tijekom policijskog postupanja 22-godišnjakinja odbacila je dva PVC smotuljka ispunjena bijelom praškastom materijom nalik na drogu kokain ukupne mase 2,03 grama (0,95 i 1,08 grama). Testiranjem odbačene materije utvrđeno je da se radi o drogi kokain. Policijski službenici oduzeli su drogu, dok će se protiv 22-godišnjakinje zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, podnijeti optužni prijedlog Općinskog suda u Čakovcu (Prekršajni odjel).

Treći slučaj zapljene droge zabilježen je u nedjelju, 18. veljače u 19:40 sati u Novom Selu Rok. Na parkiralištu u Ulici Rade Končara, 18-godišnjak je prilikom policijskog postupanja odbacio PVC smotuljak u kojem se nalazila marihuana, ukupne mase 3,23 grama. Drogu su oduzeli policijski službenici, dok će se protiv 18-godišnjaka zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, podnijeti optužni prijedlog Općinskog suda u Čakovcu (Prekršajni odjel).

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja