Međimurje Press
Policija

Policijsko izvješće za srijedu, 10. ožujka 2021. godine

Tijekom srijede, 10. ožujka 2021. godine na području Policijske uprave međimurske nisu evidentirani sigurnosno interesantni događaji.

Što se tiče počinjenja najučestalijih kaznenih djela iz domene imovinskih delikata (krađe i teške krađe), u proteklih 24 sata na području Međimurske županije nisu evidentirane krađe i teške krađe. Iz domene imovinskih delikata evidentiran je jedan slučaj oštećenja tuđe stvari. Nepoznati počinitelj je u Murskom Središću, na parkiralištu u Frankopanskoj ulici oštetio Audi A3, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 27-godišnjakinje. Materijalna šteta procjenjuje se na desetak tisuća kuna.

Glede stanja sigurnosti u cestovnom prometu u proteklih 24 sata na području Međimurske županije nisu evidentirane prometne nesreće.

Ujedno, tijekom srijede nisu evidentirani prekršaji narušavanja javnog reda i mira.

Evidentirana su dva požara od kojih je prvi izbio jučer (10. ožujka) oko 23.30 sati u Dunjkovcu, Ulici dr. Ljudevita Gaja, u obiteljskoj kući vlasništvo 37-godišnjakinje. U prostoriji kuhinje zapalila se ugradbena ploča te je izgorjela električna instalacija ploče, a djelomično je nagorjela ugradbena pećnica. Požar je ugasio susjed, koji je pravovremeno reagirao i spriječio daljnje širenje požara. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.
Drugi požar izbio je rano jutros (11. ožujka), nešto prije 3 sata u Prelogu, u privatnom poduzeću u Gospodarskoj zoni sjever, Ulici Hrupine. U pogonu za proizvodnju žice zapalio se filter za prašinu smješten unutar stroja. Požar su ugasili pripadnici JVP-a Čakovec i DVD-a Prelog. Visina nastale materijalne štete utvrdit će se naknadno. Na mjestu događaja uz stručnu pomoć inspektora za zaštitu od požara, obavljen je očevid kojom prilikom je kao uzrok požara isključena poduzeta ljudska radnja, dok je utvrđeno da je do požara došlo zbog zapaljenja metalne prašine u filteru čistača žice. O požaru će se izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

POLICIJSKA SLUŽBENICA
ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Danijela Turk

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja