Međimurje Press
Policija

Pretragama kuća u Ivanovcu i Pribislavcu pronađen sintetski kanabinoid

Policijski službenici su pronašli i oduzeli sveukupno 94,28 grama sintetskog kanabinoida (ADB BUTINACA)

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 40-godišnjakinja i 25-godišnjakinja, počinile prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu u utorak, 18. srpnja ove godine pretražene su prostorije obiteljskih kuća Ivanovcu i Pribislavcu. Tijekom pretrage kuće u Ivanovcu kojom se koristi 40-godišnjakinja, pronađen je PVC smotuljak ispunjen zelenom biljnom materijom nalik na drogu sintetski kanabinoid, ukupne mase 87,2 grama. Ujedno, pretragom kuće u Pribislavcu kojom se koristi 25-godišnjakinja, pronađeno je šest PVC smotuljaka ispunjenih zelenom biljnom materijom nalik na drogu sintetski kanabinoid, ukupne mase 7,08 grama.

Toksikološkim vještačenjem oduzete materije u Centru za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu, utvrđeno je da se radi o drogi sintetskom kanabinoidu (ADB BUTINACA).

Protiv 40-godišnjakinje i 25-godišnjakinje zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja