Međimurje Press
Policija

U Macincu tijekom preventivne akcije “Manje oružja, manje tragedija” predana dva pištolja i veća količina streljiva

Kako bi predstojeći blagdani protekli u miru i bezbrižnom okruženju, pozivamo građane koji u svojim domovima posjeduju bilo kakva eksplozivna sredstva, streljivo ili oružje, a posebice zabranjena pirotehnička sredstva (petarde i redenike), da ih mogu dragovoljno i bez sankcija predati pozivom na broj telefona 192

Jučer, 5. prosinca od 10 do 12 sati u Macincu, Glavnoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće proveli su aktivnosti iz preventivne nacionalne kampanje “Manje oružja, manje tragedija”.

Tijekom akcije građanin koji je želio ostati anoniman, policijskim službenicima dragovoljno je predao dva pištolja, veću količinu streljiva različitih kalibara, jedno topničko streljivo kalibra 20 mm te jednu dimnu kutiju i jednu CS bombu (specijalna kemijska bomba koju koriste pripadnici vojske i policije prilikom izvršavanja raznih službenih zadataka).

Predano oružje, streljivo i dr. eksplozivna sredstva  preuzeo je stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu te ih uskladištio na sigurnoj lokaciji do uništenja.

Akcija provedena je u suradnji s lovačkim društvom “Srnjak” iz Macinca, a svim posjetiteljima informativnog punkta podijeljeni su edukativno-promotivni letci nacionalne kampanje “Manje oružja, manje tragedija”.

Kako bi predstojeći božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru i bezbrižnom okruženju, pozivamo građane koji u svojim domovima posjeduju bilo kakva eksplozivna sredstva, streljivo ili oružje, a posebice zabranjena pirotehnička sredstva (petarde i redenike), da ih mogu dragovoljno i bez sankcija predati pozivom na broj telefona 192. Na mjesto događaja uputit će se posebno osposobljeni policijski službenici koji će preuzeti takva sredstva, uz zajamčenu anonimnost i diskreciju.

Građani koji dragovoljno predaju oružje, streljivo i druga minsko-eksplozivna sredstva, a koje nelegalno posjeduju, neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije, dok dragovoljna predaja nije vremenski ograničena.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja