Međimurje Press
Policija

Učenici Graditeljske škole nagrađeni za sudjelovanje u projektu sigurnosti cestovnog prometa

Policijska uprava međimurska kroz rad Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, provodi niz preventivnih aktivnosti od kojih je i projekt „Četiri ubojice u prometu“ u koji su bili uključeni učenici Graditeljske škole Čakovec sa svojim mentorom

Imajući u vidu svoju preventivnu i edukativnu ulogu, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske nositelj je raznih aktivnosti kojima se građane podsjeća na četiri glavne ubojice u prometu: prekoračenje brzine, konzumaciju alkohola, nekorištenje pojasa (i nepropisno vezanje auto sjedalice) te korištenje mobitela u vožnji, ali i ukazuje na činjenicu da policija u prometu nema samo restriktivnu, već i partnersku ulogu pri povećanju sigurnosti cestovnog prometa.

Cilj je ovim aktivnostima smanjiti glavne uzročnike prometnih nesreća u kojima ljudi pogibaju, bivaju ozlijeđeni ili pak nastaju velike materijalne štete, te probuditi svijest o gore navedenim uzročnicima prometnih nesreća i posljedicama koje uslijed njih nastaju.
Učenici Graditeljske škole Čakovec na zadane teme izradili su video sadržaje koji će se emitirati na video zidovima na javnim površinama, te su izradili vizuale za promidžbene materijale koji su izrađeni u ovu svrhu ( banneri, plakati, mape, letci i blokovi)  koji će se uz korisne savjete koristiti u raznim aktivnostima i bit će istaknuti na mjestima većeg okupljanja građana (srednje škole, autobusna stajališta, mjesta za oglašavanje u gradovima i općinama, prostorije policije, Auto kluba Čakovec, stanica za tehničke preglede vozila, i dr.).

Osim mlađe populacije, poglavito one koja tek kreće aktivno u promet u svojstvu vozača osobnih automobila, cilj je skrenuti pozornost svim sudionicima u prometu  kako se malim promjenama u svom ponašanju može doprinijeti većoj sigurnosti u cestovnom prometu te spriječiti najteža stradavanja.

Danas, 23. svibnja 2023. godine u 13,15 sati u holu dvorane Graditeljske škole Čakovec, Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, održao je Sjednicu na kojoj je predstavljen projekt „Četiri ubojice u prometu“  kojom prilikom je nagrađeno 36 učenica i učenika koji su sudjelovali u projektu, dok je sedam učenica i učenika primilo Pohvalnicu Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, za osmišljeni video sadržaj i vizual. Jedan učenik je dobio Pohvalnicu u obje kategorije.

Poklone za sve učenice i učenike osigurali su Međimurska županija, Policijska uprava međimurska te Auto klub Čakovec uz potporu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

Učenici koji su primili Pohvalnice za osmišljeni video sadržaj su:

  1. Luka Varga, 3.b MT
  2. Nika Srnec, 2.d MT
  3. Lea Lehkec, 2.d MT
  4. Lovro Blažon, 3.b MT

Učenici koji su primili Pohvalnice za osmišljeni vizual su:

  1. Luka Štebih, 3.b MT
  2. Maša Varga, 4.d MT
  3. Ana Čanadi, 4.d MT
  4. Lovro Blažon, 3.b MT

Predstavljanju projekta odazvalo se 36 učenica i učenika Graditeljske škole Čakovec pod vodstvom mentora, profesora Ivana Čondora, dok je sve prisutne pozdravio domaćin, ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec.

Sjednicu je sazvala i vodila predsjednica Alenka Hošnjak, na kojoj su bili prisutni svi članovi, dok su od uzvanika predstavljanju projekta bili nazočni Ivan Sokač načelnik Policijske uprave međimurske sa suradnicima i Darko Radanović ispred Međimurske županije.

„Malim promjenama doprinosimo većoj sigurnosti cestovnog prometa!“

U sklopu aktivnosti provedena je i promocija kampanje ”Postani policajac/policajka”.

(nr)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja