Međimurje Press
Policija

Vijesti Pu međimurske

KRAĐA

U Pribislavcu sa župne crkve ukradeni bakreni žljebovi

 U utorak, 30. kolovoza 2022. godine oko 1 sat poslije ponoći u Pribislavcu, Ulici braće Radića, nepoznati počinitelj sa zida crkve ukrao je bakrene žljebove, vlasništvo lokalne župe.

Materijalna šteta prema izjavi odgovorne osobe procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

DAVANJE LAŽNOG ISKAZA

Temeljem lažnog iskaza pribavio novu vozačku dozvolu pa zaradio kaznenu prijavu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 61-godišnjak s područja općine Mala Subotica, počinio kazneno djelo davanja lažnog iskaza.

Naime, početkom veljače ove godine u Čakovcu, Ulici Jakova Gotovca, na referadi Službe zajedničkih i upravnih poslova Policijske uprave međimurske, osumnjičeni je lažno prijavio gubitak vozačke dozvole, iako je znao da su mu je krajem siječnja 2022. godine oduzeli zagrebački policajci zbog počinjenja prometnog prekršaja. O prijavi gubitka dozvole sastavljen je zapisnik, kojeg je 61-godišnjak potpisao. Temeljem opisanog lažnog iskaza osumnjičeni je pribavio novu vozačku dozvolu.

Protiv osumnjičenog 61-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

POŽARI NA GRAĐEVINSKIM OBJEKTIMA

Čakovečki policajci spriječili požar kod trgovine u prizemlju „Stare robne kuće“

Jučer, 2. rujna 2022. godine 35 minuta nakon ponoći u Čakovcu, policijski službenici Policijske postaje Čakovec prilikom obilaska centra grada, kod trgovine u Ulici kralja Tomislava, uočili su da je izbio požar odloženog smeća. Radilo se o 20-tak vreća ispunjenih plastikom i kartonom, koje su bile pripremljene za odvoz te odložene uz ulaz u trgovinu, vlasništvo trgovačkog društva sa sjedištem u Zaboku. Policijski službenici odmah su o događaju obavijestili pripadnike JVP-a Čakovec, koji su ugasili požar te je time spriječeno njegovo daljnje širenje. U požaru je izgorjelo odloženo smeće te su nagorjela i napuknula dva staklena izloga trgovine.

Na mjestu događaja obavljen je očevid uz sudjelovanje inspektorice zaštite od požara kojom prilikom je utvrđeno da se tehnički uzrok i prirodna pojava isključuju kao uzrok požara, dok se poduzeta ljudska radnja ne može isključiti.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju. 

NAJAVE / INFORMACIJE

  • Poštujte naše znakove

U ponedjeljak, 5. rujna diljem Hrvatske u osnovnoškolske će klupe po prvi puta sjesti oko 36 tisuća prvašića, a na našim prometnicama započeti svoje samostalno sudjelovanje u prometu!

Živahni i uzbuđeni, kako i priliči početku tog važnog razdoblja, pozorno će upijati mnogobrojne novosti koje ih očekuju, što je pravi trenutak za usmjeravanje njihove pažnje i na vrlo bitan faktor sigurnosti u svemu tome, a posebice prometne sigurnosti.

Više informacija na poveznici. 

  • Sa subote na nedjelju čakovečki prometni policajci provest će akciju „ALKOHOL I BRZINA“

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec sa subote na nedjelju (3./4. rujna 2022.) od 21 do 3 sata provest će aktivnosti iz akcije „ALKOHOL I BRZINA“.

Glavnina policijskih aktivnosti usmjerit će se na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga te nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom.

Ujedno, tijekom akcije nadzirat će se i korištenje sigurnosnih pojaseva, mobilnih uređaja za vrijeme vožnje te će se suzbijati svako grubo kršenje prometne discipline, kao i svi ostali prekršaji koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja