Međimurje Press
Policija

Vijesti Pu međimurske!

DOPUNA INFORMACIJE ZA KRAĐU

Osumnjičen za krađu stabala

Policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće dovršili su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađa.

Naime, između 10. i 18. ožujka 2022. godine u šumskom predjelu u blizini Sivice je porušio i ukrao nekoliko stabala hrasta, graba i javora u vrijednosti više tisuća kuna.

Protiv osumnjičenika podnijeto je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi.


TEŠKA KRAĐA

Peklenica- provala u obiteljsku kuću

Policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće zaprimili su kaznenu prijavu 57-godišnjaka kojom prijavljuje da je između 10. i 12. travnja 2022. godine u Peklenici, Ulici Zrinskih nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću odakle je ukrao novac i nakit.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNA NESREĆA

Prometna nesreća u Donjem Hrašćanu

U srijedu, 13. travnja 2022. godine oko 17,30 sati u Donjem Hrašćanu, na raskrižju ulica dogodila se prometna nesreća u kojoj se 76-godišnji vozač bicikla uključivao u promet s pješačko–biciklističke staze i nepropisno upravljao biciklom preko obilježenog pješačkog prijelaza, a kako bi izbjegao sudar s traktorom s kojim je upravljao 67-godišnji vozač, došlo je do prevrtanja bicikla i pada vozača na kolnik.

Vozač bicikla je naknadno zatražio liječničku pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec gdje je utvrđeno da je zadobio tešku tjelesnu ozljedu.

Daljnjim provjerama je utvrđeno kako je 67-godišnji vozač traktora upravljao vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima „F“ kategorije.  

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

INFORMACIJA

Poziv građanima: dostavite lokacije mjesta na kojima će policija testirati vozače na prisutnost alkohola i droge 

U sklopu pojačanih aktivnosti ROADPOL-a, Policijska uprava međimurska će u razdoblju od 4. do 10. svibnja 2022. godine provoditi nadzor alkoholiziranosti vozača i testiranja vozača na opojne droge u cestovnom prometu.

Slijedom toga, podsjećamo građane da do 21. travnja 2022. godine mogu dostaviti prijedloge lokacija na području Međimurske županije, za koje smatraju da bi policijski službenici trebali provesti nadzor vozača radi utvrđivanja upravljaju li vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga.

Molimo da svoje prijedloge dostavite putem elektroničke pošte medjimurska@policija.hr

Marina Soldat

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja