Međimurje Press
Policija

Vozač teretnog automobila na pješačkom prijelazu naletio na djecu te pobjegao s mjesta prometne nesreće

Vozač teretnog automobila sankcioniran je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1770 eura uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 15 mjeseci
Jučer, 11. rujna oko 13:30 sati u Prelogu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđeno dijete.

Vozač teretnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, rođen 1958. godine upravljao je Glavnom ulicom te se pritom obilježenom pješačkom prijelazu nije se približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Uslijed opisane situacije u kočenju je prednjim bočnim dijelom vozila udario u stražnji bočni dio bicikla, kojeg je kao pješak guralo dijete, dok je prednjim bočnim dijelom vozila udario u prednji bočni dio bicikla, kojeg je guralo drugo dijete, također pješak. Djeca su u trenutku nesreće prelazila obilježeni pješački prijelaz te su pritom gurala bicikle. Uslijed udara u bicikle došlo je do pada bicikla i jednog od djeteta na kolnik.

Nakon prometne nesreće 65-godišnji vozač s vozilom je napustio mjesto događaja prometne nesreće te je naknadno pronađen. Tijekom kriminalističkog istraživanja vozač je tvrdio kako je nakon nesreće konzumirao alkoholna pića, dok je alkotestiranje utvrđena kako je u trenutku pronalaska bio pod utjecajem alkohola.

Privatnim vozilo ozlijeđeno dijete prevezeno je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno kako je u nesreći lakše ozlijeđeno.

Vozač teretnog automobila zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sankcioniran je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1770 eura uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 15 mjeseci.

Radovan Gačal

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja