Međimurje Press
Političke strankeVijesti

Premijer Plenković posjetio Međimursko veleučilište u Čakovcu i Centar održivog razvoja!

Mlade će generacije kroz programe MEV-a pridonijeti razvoju Međimurske županije, ali i cjelokupnog hrvatskog gospodarstva

Premijer Andrej Plenković posjetio je u utorak Međimursko veleučilište u Čakovcu te obišao novoobnovljeni Centar održivog razvoja. Naglasio je da Veleučilište danas okuplja 650 studenata, a u 14 godina postojanja ukupno je u MEV uloženo 100 milijuna kuna.

„Ovdje imamo tri kvalitetna programa: Računarstvo, Menadžment turizma i sporta te Održivi razvoj. Sve su to izrazito zanimljive i dobre teme te mi je drago da su na ovim prostorima, gdje je nekada bila vojarna, napravljene investicije i u Veleučilište i u znanstveno-istraživačke centre i u Poduzetnički inkubator“, kazao je premijer.

Istaknuo je da se tako pridonosi razvoju Međimurske županije, ali i cijelog sjevera Hrvatske na način da se obrazuju mlade generacije koje će kroz ove programe pridonijeti i razvoju hrvatskoga gospodarstva.

Dekan MEV-a Igor Klopotan zahvalio se predsjedniku Vlade RH na posjeti Međimurskom veleučilištu u Čakovcu, posebno zahvalivši na pokroviteljstvu međunarodne znanstvene konferencije koja se svake godine održava u Sv. Martinu na Muri na koju dolaze znanstvenici iz cijelog svijeta. Tom je prilikom Dekan izrazio i dobru suradnja sa gospodarstvom.
-Suradnja je dobra i intenzivna a rezultat je završen elaborat za novi diplomski studij Računarstva i novi stručni studij Strojarstvo ovdje u Čakovcu, koji će biti spremni čim Završimo reakreditacije – kazao je Klopotan.

Uz premijera Međimursko veleučilište posjetili su Darko Horvat ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Međimurske županije, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, saborski zastupnik i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek te gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak.

Darko Horvat
Predsjednik HDZ-a MŽ

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja