Međimurje Press
GospodarstvoVijesti

UMRO JE ĐURO HORVAT VLASNIK TVRTKE TEHNIX

Gosp. Đuro Horvat rođen je u Draškovcu 1943. godine, gospodarstvenik je i inovator, osnivač i vlasnik tvrtke „Tehnix“. Diplomirani je ekonomista. Do osnutka tvrtke „Tehnix“ dvadeset i pet godina bio je voditelj proizvodnje u tvornici „Rade Končar“ u Donjem Kraljevcu. „Tehnix“ se od 1991.godine do danas razvio u vodeću eko industriju u Europi i svijetu na području projektiranja, proizvodnje i servisiranja strojeva, opreme i tehnologija za zaštitu okoliša te gospodarenje otpadom. Kao gospodarstvenik, poduzetnik, inovator i izumitelj, g. Horvat je primio niz nagrada i priznanja za svoj inovativni rad i djelovanje na području zaštite okoliša.

Đuro Horvat je 2016.godine proglašen poduzetnikom godine u Hrvatskoj. Odmah zatim izabran je za najgospodarstvenika u Europi i nominiran je u uži izbor 4 najbolja svjetska EY poduzetnika. Konačni izbor je održan u Monacu u lipnju 2016.godine. U nominaciji su bili predstavnici iz pedeset zemalja. Sjajan je uspjeh bio da je međimurska, hrvatska tvrtka „Tehnix“ svrstana među četiri najbolje zajedno s predstavnicima iz Njemačke, Australije i SAD. Među nominiranim međunarodnim tvrtkama samo je „Tehnix“ bio iz područja zaštite okoliša.

Rođen 1943. u selu Draškovcu u Međimurju, Horvat je nakon završene srednje tehničke škole u Varaždinu, diplomirao ekonomiju na varaždinskom odjelu zagrebačkog Ekonomskog fakulteta.

Iskrena sućut obitelji.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja