medjimurjepress@gmail.com

Održana izvanredna Tematska sjednica Odbora za zdravstvo Međimurske županije

SIVILO NAD ČAKOVEČKOM BOLNICOM

Pod predsjedanjem predsjednika Odbora za zdravstvo Međimurske županije i vijećnika u Međimurskoj županiji Gorana Kozjaka dr.med. danas je održana izvanredna Tematska sjednica odbora za zdravstvo Međimurske županije. Istoj su se odazvali predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, župan Matija Posavec i predsjednica Upravnog vijeća Županijske bolnice Čakovec Sonja Tošić Grlač.

Sjednica je na momente bila neugodna s teškim riječima (dio smo prenosili uživo i možete vidjeti na našoj FB stranici), ali i brojnim primjerima dokazivanja nereda koje vlada u Bolnici.Kroz točku- STANJE U ŽUPANIJSKOJ BOLNICI ČAKOVEC, na vidjelo su došle mnoge neuralgične točke koje muče liječnike ove ustanove. Od dežurstava, pa sve do odnosa ravnatelja za kojeg se smatra da nije dorastao funkciji.

Nažalost na sjednicu nije došao upravo ravnatelj bolnice dr.sci. Tomislav Novinščak dr.med. što je još više izazvalo negodovanje članova Odbora, s obzirom, kako kažu, upravo je to pokazatelj  ponašanja koje provodi i u samoj Bolnici.

Teško je nabrojati mali milijun razloga nezadovoljstva koje su iskazali, dokumentirali i argumentirali danas etablirani liječnici ŽB Čakovec, od kojih mnogi, zbog načina kako se danas vodi bolnica, pripremaju skori odlazak u druge sredine.

Kritike su išle i na račun osnivača Međimursku županiju, a ponajviše predsjednicu Upravnog vijeća ŽB Čakovec.

S obzirom na sve što se moglo čuti i kako je  Odbor  gotovo jednodušan u namjeri da se smjene sadašnji ravnatelj i predsjednica Upravnog vijeća, pred županom je (koji dosada nije bio upoznat s nizom argumenata koje su mu danas predočili ugledni liječnici), nimalo jednostavan zadatak smirivanja situacije koja je došla do svog usijanja.

Kako će se dalje odvijati situacija u čakovečkoj bolnici i koje će poteze povući župan, pokazat će vrijeme. Ovo što smo čuli danas, kulminacija je velikog nagomilanog nezadovoljstva koja se mora razriješiti u što kraćem vremenu. Ako zbog ničega drugog, onda zbog pacijenata koji su itekako, kako smo čuli, kolateralna žrtva ovakve (ne)organizacije u ŽB Čakovec.

Sjednici su nazočili:

Dopis ravnatelja odaslan uoči sjednice Odbora za zdravstvo

(R.Dobošić)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*