Međimurje Press
Općine

Općina Gornji Mihaljevec, uz blagdan sv. Katarine, proslavila svoj dan

Dan općine Gornji Mihaljevec, koji se vezuje uz blagdan sv. Katarine, obilježen je svečanom sjednicom Općinskog vijeća održanom 25. studenoga u gornjomihaljevečkom domu kulture, gdje su se brojnim uzvanicima obratili domaćini načelnik Općine Goran Lovrec te predsjednik Općinskog vijeća Robert Veselko, koji su se osvrnuli na recentna postignuća te razvojne planove, osobito one bazirane na turističkom potencijalu ovoga kraja te zahvalili Međimurskoj županiji na kontinuiranoj podršci. Naglasili su da se proračun osnažen te usmjeren prema građanima, osobito umirovljenicima, poljoprivrednicima, te studentima i učenicima.

Podsjetimo, Općina Gornji Mihaljevec, izdvajanjem iz sastava Općine Štrigova, osnovana je 1997. godine.

Župan Matija Posavec uputio je čestitke čelnicima, vijećnicima i svim građankama i građanima općine istaknuvši da će u Međimurskoj županiji uvijek imati snažnog partnera i podupiratelja razvojnih planova.

Žiteljima općine Gornji Mihaljevec čestitao je i gradonačelnik te saborski zastupnik Dražen Srpak, a u nastavku svečanosti nagrađeni su najuspješniji učenici studenti. Dodijeljene su i zahvalnice i to Kulturno-umjetničkoj udruzi Lipa za 20 godina djelovanja te  Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Gornja Dubrava za doprinos zajednici tijekom 70 godina postojanja.

Svečanu sjednicu nastupom su uljepšali članovi pjevačkog zbora Osnovne škole Gornji Mihaljevec i male mažoretkinje Udruge Luna.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća nazočili su predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, načelnici susjednih općina te brojni mještani.

Fotografije: List Međimurje

Služba za poslove župana

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja