Međimurje Press
Županija

Veleposlanici Ujedinjenog Kraljevstva i Izraela u posjetu Međimurskoj županiji

Veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva  u Hrvatskoj – Njegova Ekselencija Simon Thomas te veleposlanik Izraela u našoj zemlji – Njegova Ekselencija Gary Koren danas su posjetili Međimursku županiju te sa županom Matijom Posavcem, gradonačelnicom Čakovca Ljerkom Cividini obišli zgradu Hrvatske gorske službe spašavanja – stanice Čakovec koja je u završnoj fazi adaptacije u kompleksu županijskog Centra znanja. Međimurska županija je HGSS-u stanici Čakovec predala objekt na prostoru bivše vojarne na korištenje 2019. godine, s ciljem poboljšanja uvjeta rada ove vitalne službe, nezamjenjive u slučajevima elementarnih nepogoda i većih nesreća. Otad Međimurska županija kontinuirano pomaže adaptaciju i rekonstrukciju zgrade koja će – po opremanju -postati centar izvrsnosti, odnosno međunarodni centar za obuku potražnih timova i centar za obuku spašavatelja na divljim vodama i u poplavama.

Na sastanku s veleposlanicima koji je uslijedio, župan Matija Posavec istaknuo je epitete Međimurja, naglasivši da smo izvozno orijentirano područje snažnoga i otpornog gospodarstva čiji su ekonomski pokazatelji u stalnom rastu, zbog čega nas zovu lokomotivom Hrvatske. Veleposlaniku Izraela Garyju Korenu župan je govorio o izvrsnoj suradnji koju Međimurska županija njeguje sa Židovskom općinom Čakovec s kojom je realizirala niz projekata posvećenih čuvanju uspomene na žrtve holokausta.

Župan Posavec predstavio je i rezultate naših velikih recentnih ulaganja, poput projekata u zdravstvu i kulturi. S visokim gostima otvorio je i temu nove stepenice razvoja turističkih potencijala Međimurja, jedine regije u Hrvatskoj i četvrte u svijetu koja nosi oznaku Green Destination za održive oblike turizma. U svjetlu činjenice da Međimurska županija milijunima putnika predstavlja prvi susret s Hrvatskom po prelasku državne granice, rođena je inicijativa da se izgradi zabavno-adrenalinski park kao obiteljska oaza u kojoj bi se mogao zaustaviti, odmoriti, te zabaviti dio putnika. Župan Posavec dobio je podršku veleposlanika koji će se raspitati o potencijalnim ulagačima u svojim zemljama.

Služba za poslove župana

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja