Međimurje Press
Glazba

Ki Klop singlom ”Amsterdam” korak bliže prvijencu ”Otopljeni disko”

Bend Ki Klop predstavlja singl i spot ”Amsterdam”. Pjesma ”Amsterdam” još je jedan manifest alternativne klupske i urbane glazbe, romantičnih i melankoličnih stihova, ali i neodoljive disko energije. Drugi je to singl kojim se indie duo približava svom prvom LP izdanju ”Otopljeni disko”.

Ki Klop – „Amsterdam“

Nakon što se pjesmom ”Duh u ormaru” mladi zagrebački duo Ki Klop predstavio u novom svjetlu, drugim singlom ”Amsterdam” Luka i Jakov pružaju sneak peak u budućnost svog zvuka i estetike te serviraju još jedan dio slagalice čiji će rezultat biti debitantski album. Ritmični su beatovi isprepleteni gitarama čiji se zvuk rastapa i prelama te donosi viziju onoga što su dečki zamislili i objasnili kao ”Otopljeni disko”. Romantična tematika neuhvatljive i neostvarive ljubavi otvorena je različitim interpretacijama i emocijama, a jedna je od njih realizirana u obliku spota. Za režiju, kameru i montažu ponovno je zaslužan Pavle Kocanjer (Vjetroslav Prdinski), a Ivor Pondelak bio je asistent kamere. Glavne su plesačke zvijezde u Ki Klopovom disku Dora Sarikaya, Šimun Stankov i Nina Črljenec kojima su se pridružili brojni prijatelji benda. Glazbu, tekst i aranžmane napravio je Ki Klop.

Bend Ki Klop produkt je dugogodišnjeg prijateljstva i suradnje na različitim glazbenim projektima. U kolovozu 2023. godine Jakov Ramničer i Luka Žigolić predstavili su se EP-jem ”U dućanu ćilima” te postali dijelom JeboTon labela i kolektiva. EP čini pet pjesama prožetih mješavinom modernog indie pop rocka te primjesama čvrstog i plesnog elektro diska. Pjesmom ”Amsterdam” predstavljaju drugačiju vlastitu glazbenu i umjetničku viziju obavijenu neonom i šljokicama, a daljnjim stvaralaštvom nastavljaju razvijati svoj moderni i urbani zvuk s daškom retro stila.

Singl i spot dostupni su na YouTubeu te na svim streaming servisima.

Zagrebačka će publika Ki Klopa uživo moći uloviti već u subotu, 10. veljače 2024. godine u klubu Boogaloo. Bend će nastupiti u tročlanom sastavu: na live će im se nastupima pridružiti i bubnjarka Laura Tandarić. Ki Klop će koncert održati u sklopu najveće JeboTon fešte dosad na kojoj će uz ovaj moderni duo nastupiti još 12 izvođača na dva stagea.

 

Katja Jurić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja