Međimurje Press
Glazba

Koncertom pod dirigentskom palicom Ivana Huta Varaždinski komorni orkestar zaokružio još jednu sezonu

Na posljednjem, petom koncertu svoje  XXIX. sezone Varaždinski komorni orkestar nastupio je pod dirigentskom palicom maestra Ivana Huta, a kao solist na violi pridružio im se Krešimir Petar Pustički.

Na programu koncerta održanog prve lipanjske nedjelje u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK-a našla su se djela domaćih i stranih skladatelja. Glazbeno je druženje započeto skladbom mladog skladatelja, jednog od vodećih glazbenika svoje generacije Gordana Tudora pod nazivom Lamento i boogie za gudački orkestar. Paul Hindemith, Benjamin Bitten, te na kraju koncerta Petar Iljič Čajkovski bili su izbor varaždinskih glazbenika i njihovih gostiju za kratki ljetni oproštaj od vjerne publike kojoj su već predstavili program nove sezone od pet novih glazbenih poslastica.

Nadamo se da smo i ove sezone opravdali očekivanja naše vjerne publike i pretplatnika, jer iz koncerta u koncert trudili smo se dovesti u Varaždin renomirane goste-glazbenike, predstaviti djela koja još nisu bila ili nisu dugo bila izvođena u našem gradu, a svake sezone stavljamo i ljestvicu više u programu pa se nadamo se će i iduća sezona privući na naše koncerte još više ljubitelja glazbe, a posebice mladih za koje su ponovno osigurane besplatne ulaznice za sve naše koncerte, jer želimo dati i naš doprinos u glazbenom odgoju i razvoju mladih“, istaknuli su u Varaždinskom komornom orkestru zahvalivši publici i na ovosezonskoj podršci.

Sanja Buhin

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja