Međimurje Press
Glazba

Prošli tjedan, danas: Let 3 reakcije u Liverpoolu / Ed Sheeran vs tužbe za plagiranja

Nikad dosad jedna tema nije toliko dugo vrćena. Radi se u grupi Let 3 i njihovom nastupu u Liverpoolu. Dečki su odradili dvije probe. Reakcija na prvu je da “nismo sigurni da je Liverpool arena ikada vidjela tako nešto”, a na drugu da “na velikom ekranu ne izgleda ništa manje ludo nego u areni”. Objavljen je i raspored, Letovci nastupaju prve polufinalne večeri, i to sedmi po redu.

Druga tema tjedna je Ed Sheeran koji je izbacio album, a prije toga i dramu. Svjetske zvijezde su na neprestanom udaru tužbi za plagiranje. Više manje se tu radi o oportunim tužbama koje ciljaju na velike cifre kod nagodbi i njihov broj raste. Sheeranu to nije prvi put da ga se tuži. Ovaj put je reagirao da se više neće baviti muzikom ako tužba prođe jer ona omalovažava njegov autorski rad. Jer jasno, ta vijest o tužbi je veća od svega što je radio. Na njegovu sreću, tužba je odbačena. Na isti dan kad je izašao i album. Više.

Recenzija tjedna – Mile Kekin išao đonom nježno, Detourov Master Blaster 

Od posljednjeg albuma Hladnog piva “Dani zatvorenih vrata” prošlo je već osam godina, a od tog vremena Mile Kekin je složio samostalni album “Kuća bez krova”, a kako je HP objavio hiatus, bilo je jasno da se nešto jednostavno treba dogoditi. Recenzija albuma “Nježno đonom”.

Priča o Detouru pomalo je neuobičajena jer nešto što je nekad izgledalo kao bend okružen oko Nenada Borgudana i Maje Posavec, odlaskom Maje izgubio je mjesto stalnog ženskog vokala. Prilikom njenog prvog (kraćeg) odlaska, krpali su se malo po malo, pa kad se Maja vratila zakucali s najboljim albumom karijere “A što ak’ ja”. Nekoliko godina kasnije, Maja je trajno (!?) napustila Detour i tu kreću problemi po Nenada. Maju je zamijenila Gina, pa je Gina također otišla, pa su je zamijenili s novom pjevačicom, pa onda s dvije, pa onda… Iskreno, teško mi je to već bilo pratiti. Recenzija albuma “Master Blaster” i vezani intervju.

Najave tjedna – King Krule u Zagrebu, veliki open air koncert Bajage

King Krule najavio je niz datuma turneje koja će uslijediti nakon izlaska njegovog nadolazećeg albuma “Space Heavy”, koji izlazi 9. lipnja. U sklopu turneje, po prvi put dolazi u Hrvatsku, odnosno u Tvornicu kulture na jesen. Više.

Bajaga nakon tri rasprodana Lisinska sprema veliki open air koncert na Jarunu. Bajaga i njegovi Instruktori, jedan su od onih bendova koji sa Zagrebom imaju dugu i ne toliko tajnu vezu. Nakon gotovo četrdeset godina, strast između benda i publike je potrajala. Na Jarunu nastupaju 14. svibnja, a osim fancluba koji se odmah rasprodao, sredili smo i giveaway ulaznice

fanclub za partnerske koncerte: 

The Mission + Phantasmagoria, 9.5., Boogaloo, Zagreb
Još 10 ulaznica s 20% popusta

Vlatko Stefanovski, 17.5., Tvornica kulture, Zagreb – uskoro

Ljeto u MSU: Rundek & Ekipa, M.O.R.T., Damir Avdić – uskoro

RockLive festival: Urban &4, Brkovi, 27. – 29.7., Koprivnica
Još 5 ulaznica s 20% popusta

Paraf + GRČ + Eksodus, 23.9., Boogaloo, Zagreb
Još 14 ulaznica s 20% popusta

Svi promokodovi su dostupni na muzika.hr/fanclub

Limitirano je i neće biti dodatnih promokodova po koncertu.

Već rasprodani su: Future Scope Festival, Bajaga na Jarunu, Foals na Šalati i Bryan Adams u Areni Zagreb.

Foto: CNN

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja