Međimurje Press
Glazba

Prošli tjedan, danas: Oslobođen gitarist Hladnog piva / start turneja Gunsa i Maidena

Sutkinja Visokog suda u Ndoli ustvrdila je da država nije uspjela dokazati slučaj protiv Hrvata optuženih za trgovinu djecom te je odmah izdan nalog za njihovo puštanje na slobodu. Ustanovila je da su svi dokumenti ispravni te da su djeca posvojena prema svim pravilima. Među oslobođenim Hrvatima u Zambiji, našao se i gitarist Hladnog piva Zoran Subošić. S obzirom na to da se ova nesretna trakavica provlačila po medijima i više od pola godine koliko su nesretni parovi čamili u Zambiji, jasno je kako je to priča tjedna. 

Gunsi i Maideni krenuli na velike turneje

Rock/metal titani Guns’N Roses, kao i Iron Maiden, startali su sa svojim turnejama. Gunsi su turneju koja je trebala početi ovog mjeseca u Tel Avivu, a završiti u kolovozu u SAD-u, ipak započeli nekoliko dana ranije i to u Etihad Areni u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje su izveli nekoliko pjesama koje se uživo nisu čule godinama, neke od njih preko 30 godina. Više.

Maideni su pak startali svoju novu turneju iz ljubljanskih Stožica, s turnejom koja sukobljava aktualni album “Senjutsu” i kultni “Somewhere in Time” iz 1986. Setlista je osvježena, a metal gospoda izgledaju sjajno. Više.  

Najave tjedna – 50 Cent se vraća, Foalsi u Tvornici, nikad jači Demofest

Curtis James Jackson III, odnosno 50 Cent, održat će koncert 17. listopada ove godine u Areni Zagreb, u sklopu velike svjetske turneje “The Final Lap Tour”. To će mu biti drugi koncert u Zagrebu, a ovaj ga put prati Busta Rhymes. Ulaznice kreću u prodaju već sutra, 5. lipnja. Više o koncertu. 

Britanski indie rokeri Foals, prebačeni su sa Šalate u Tvornicu kulture, mali downer, ali su i pojačani podrškom Svemirka. Više (muzika.hr promokodovi su rasprodani)

Kako ove godine nema INmusica, čini se da je to otvorilo veliku priliku ostalim festivalima koji dolaze do više eksponiranja. Banjalučki Demofest nikad nije bolje izgledao. Uz regionalan lineup kojeg čine rock i hip hop scena, ove se godine pojačao s međunarodnim imenima – stižu Morcheeba, Femi Kuti, Laibach, Parov Stelar, Dub FX i Roni Size. Više o festivalu.

Elemental 25 godina karijere

Elemental, hip hop kolektiv s Remi i Shotom na čelu, sinoć je obilježio 25 godina karijere na zagrebačkoj Šalati. Kako je to izgledalo, više u foto reportu.

fanclub za partnerske koncerte: 

LP, 11.6., Prokurative, Split
10 ulaznica za parter s 20% popusta

Ljeto u MSU: Rundek & EKIPA, 16.6., MSU, Zagreb
Još 7 ulaznica s 20% popusta

Ljeto u MSU: M.O.R.T., 7.7., MSU, Zagreb
Još 4 ulaznice s 20% popusta

Ljeto u MSU: Damir Avdić, 14.7., MSU, Zagreb
Još 9 ulaznica s 20% popusta

Bajaga & Instruktori, 21.7., Cave Romane, kamenolom Vinkuran
Još 14 ulaznica s 20% popusta

Paraf + GRČ + Eksodus, 23.9., Boogaloo, Zagreb
Još 12 ulaznica s 20% popusta

Svi promokodovi su dostupni na muzika.hr/fanclub

Limitirano je i neće biti dodatnih promokodova po koncertu.

Već rasprodani su: Foals na Šalati, Azymuth u PK, RockLive fest, Bryan Adams u Areni Zagreb.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja