Međimurje Press
Glazba

“Ucjena od 300k EUR” / Stižu europske Bruce Springsteen i Green Day turneje

Pad YouTube kanala najveće diskografske kuće kod nas, Croatije Records, sam po sebi nije ugodan događaj kako za kuću, tako ni za ogroman broj domaćih izvođača koji na njemu imaju svoje spotove. No, da nije bilo bombastično nespretnih izjava glavnog direktora CR-a, ne bi to bila priča tjedna. Naime, gdin Babogredac je prvo izjavio kako je to hakerski napad, da bi se priča pretvorila u “ucjenu od 300 tisuća eura”. Šta se točno događalo, tko zna da li itko zna, no ipak su malo dosadniji razlozi u pitanju, a to su algoritmi, prijave i nepoštivanje autorskih prava. Priča je ovdje.

Posljednja The Beatles pjesma

Britanske glazbene ikone, The Beatles, objavili su svoju posljednju pjesmu, 45 godina nakon što je ona nastala. Pjesmu je još 1977. snimio John Lennon kao demo, da bi nakon njegove smrti, 1995., na njoj počeli raditi ostali članovi Beatlesa. “Now And Then”, svjetlo je dana ugledala ovaj tjedan. Da se radi o čisto predivnoći Lennonove ingeniozne dirljivosti ne treba sumnjati. Ovdje je.

Indie lista koncerata

Trinaest indie (rock) koncerata koji nas očekuju u sljedećih nekoliko mjeseca je na jednom mjestu. Uskoči na listu.

Morcheeba x Sisters of Mercy vikend

Jedan od stranih bendova koji su najviše puta nastupali kod nas, zasigurno je Morcheeba. Sinoć im je bio deseti nastup kod nas, odnosno jedanaesti ako računamo šibenski nastup kad su Skye i Ross iz Morcheebe nastupali kao – Skye & Ross. A iako bi pomislili da nakon toliko puta interes jenjava, ovo im je bio najveći samostalni koncert kod nas. Ukratko sinoć.

Večeras će u istom prostoru, u Boćarskom domu u Zagrebu, nastupiti Sisters of Mercy, darkerija koja je devedesetih obilježila jednu alternativnu generaciju, a također je rado viđeno ime koje se nekoliko puta vraćalo kod nas. Interes dokazuje i kako je koncert, s ulaznicom od 40 EUR, rasprodan već mjesecima.

Najave tjedna – Bruce Springsteen, Green Day, Let 3 na zagrebačkom dočeku

The Boss je objavio produžetak, odnosno, novu turneju za 2024., a na njoj su i novi europski datumi. Dok se spekuliralo kako bi i on mogao biti to skriveno ime za zagrebački Hipodrom, to se nije dogodilo. Barem zasad. Najbliži su nam Prag i Milano.

Green Day pak je sa spekulacijama otišao korak dalje, oni jesu najavili Hipodrom, no, onaj milanski. Dakle, stižu u Europu, ali nama najbliže je ipak samo Milano, kao i austrijski festival Nova Rock gdje će biti headlineri.

Posve drugi tip najava, onaj je za javne dočeke Nove godine na trgovima diljem lijepe naše, ali i regije. Najnovije ime je ono koje obično bude zadnje objavljeno – doček u Zagrebu – bit će to Let 3 uz pratnju Zagrebačke filharmonije.

fanclub za partnerske koncerte: 

The Sisters of Mercy, 5.11., Boćarski dom, Zagreb
20 ulaznica s 20% popusta RASPRODANO

Songkillers, 18.11., Boogaloo, Zagreb
Još 7 ulaznica s 20% popusta

Seafret, 19.11., Tvornica kulture, Zagreb
Još 10 ulaznica s 20% popusta

Opća opasnost, 2.12., Boogaloo, Zagreb
20 ulaznica s 20% popusta USKORO

Kosheen, 8.12., Boogaloo, Zagreb
20 ulaznica s 20% popusta

Bryan Adams, 13.12., Arena Zagreb
20 ulaznica s 20% popusta RASPRODANO

Goran Bare & Majke, 22.12., Arena Zagreb
30 ulaznica s 20% popusta RASPRODANO
Svi promokodovi su dostupni na muzika.hr/fanclub
Limitirano je i neće biti dodatnih promokodova po koncertu.

Prijatelji koji nam šalju novu muziku su važni.

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja