Međimurje Press
Ekologija

U Palovcu prvi put volonterska akcija spašavanja vodozemaca!

Nakon uspješnih volonterskih akcija u 2022. godini Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode, priprema, organizira i raduje se novim izazovima i druženjima s volonterima u 2023. godini. Uskoro kreće prva ovogodišnja volonterska akcija – Spašavanje vodozemaca od stradavanja na prometnicama.

Akcija se sastoji od dva dijela:

– POSTAVLJANJE OGRADE ZA VODOZEMCE, koje će se održati u subotu 11. ožujka 2023. godine

– SVAKODNEVNO PRENOŠENJE VODOZEMACA u idućih mjesec (ili više) dana nakon postavljanja ograde

Postavljanje ograde za vodozemce provest će se u subotu, 11. ožujka 2023. s početkom u 9 sati. Okupljanje volontera i djelatnika Međimurske prirode je u 9 sati na četiri lokacije – u Selnici (ispred Općine), na Ribnjaku Črečan, kod retencije Dragoslavec / Križopotje i na novoj lokaciji u Palovcu (skretanje za lovački dom, nakon nadvožnjaka).

Kako se prijaviti?

Svi koji se žele na bilo koji način uključiti u akciju spašavanja vodozemaca neka se prijave putem popunjavanja online obrasca koji se nalazi na sljedećoj poveznici:

https://forms.gle/Yrzs7ERexxxGxmE4A

Prijave treba poslati najkasnije do ponedjeljka 6. ožujka 2023. U prijavi treba navesti način uključenja  u akciju spašavanja vodozemaca (postavljanje ograde i/ili prenošenje vodozemaca)

Online edukacija

Za sve prijavljene volontere Međimurska priroda organizira online edukaciju/predavanje. Održat će se u utorak, 7. ožujka 2023. s početkom u 18 sati. Na edukaciji će se pojasniti metode rada na terenu, potreban materijal i pribor, način popunjavanja terenskih obrazaca, prepoznavanja vrsta vodozemaca te će volonteri dobiti i druge korisne upute za sudjelovanje na volonterskoj akciji. Poveznicu za pristup edukaciji primit će svi prijavljeni volonteri. Također, svima prijavljenima Međimurska priroda poslat će digitalnim putem daljnje materijale potrebne za provođenje akcije (tablicu za upis termina obilaska lokacija i online obrasce za popunjavanje na terenu).

Međimurska priroda zahvaljuje svima na odazivu te poručuje: – Vidimo se na žabarenju!

Roberta Radović

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja