medjimurjepress@gmail.com

Otvoren natječaj za Graditeljsku nagradu Cemex

CEMEX Hrvatska i Odbor nagrade otvorili su natječaj za dodjelu
Graditeljske nagrade CEMEX koja predstavlja priznanja za iznimna građevinska i arhitektonska postignuća.

Ovogodišnji natječaj bit će otvoren do 5. travnja, nakon čega će Odbor nagrade u lipnju dodijeliti priznanja najboljim prijavljenim radovima.

Nagrade se dodjeljuju u četiri glavne kategorije: Stambene građevineJavne i poslovne građevineInfrastrukturne građevine i Zajednički prostori. Osim toga dodjeljuju se i četiri posebna priznanja za Održivu gradnjuInovacije u graditeljstvuUniverzalnu pristupačnost i Društvenu vrijednost.

Članovi Odbora nagrade su uvaženi stručnjaci koji će svojim znanjem i iskustvom, a na temelju zadanih kriterija ocjenjivati prijavljene projekte. Hrvatski Odbor nagrade čine m.scPetra Škevin, d.i.a., predsjednica Upravnog odbora Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, mr.sc. Alen Harapin, dipl.ing.građ., redoviti profesor na Fakultetu građevinarstva arhitekture i geodezije u Splitu i Dragan Žuvela, d.i.a., predsjednik Društva arhitekata Splita.

I ovogodišnju Graditeljsku nagradu CEMEX prati slogan “Ideje koje grade život”. Natjecanje nastoji potaknuti kreativnost i razvoj bolje prakse gradnje te ističe inovacije koje će postati novi standardi izgradnje u budućnosti.

Pobjednički projekti predstavljat će uspjehe hrvatske arhitekture i graditeljstva na priznatom međunarodnom natječaju, globalnoj CEMEX Building Award koja će se u studenom održati u Meksiku.

Osim na području Republike Hrvatske, natječaj se već deveti put provodi i u Bosni i Hercegovini.

Detalje o natječaju i uvjetima sudjelovanja pogledajte na poveznica
(Oris)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*