medjimurjepress@gmail.com

Aktualni sat Gradskog vijeća Grada Čakovca

PITANJA I ODGOVORI S AKTUALNOG SATA 15. SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA GRADA ČAKOVCA

Josip Varga postavio je pitanje radova na nadvožnjaku i prometnom kolapsu u gradu Čakovcu. Obećan je završetak radova do 1. prosinca, rekao je, ali i da je  postupak javne nabave loše obavljen, što proizlazi iz referenci izvođača radova. Također je postavio pitanje o davno najavljenom izvješću požara u Totovcu koji nikako da dođe na sjednicu Gradskog vijeća.

Gradonačelnik je odgovorio kako moli za razumijevanje. Postupak javne nabave rađen je po pravilima struke. Radi se pod nadzorom, više puta sam se ispričao građanima, a moram reći da smo obračunali penale za kašnjenje. Što se tiče Totovca i požara, lošeg utjecaja nema, a izvješće ćemo ispuniti i staviti na sjednicu Gradskog vijeća.

Zamjenik Mario Medved naglasio je kako nadvožnjak nije saniran punih 40 godina. Puno je anomalija na nadvožnjaku koji usporavaju sanaciju. Nadam se, rekao je da će vremenski uvjeti dozvoliti da se ubrzo pusti u opticaj barem jedna prometna traka. Vršimo svakodnevno pritisak na izvođače da se radi i subotama i nedjeljama. Uz to raspisan je natječaj i za IV fazu radova sjeverne rampe nadvožnjaka, ali i kružnog toga između ulica V.Nazora i Vukovarske. Također, radimo u suradni s Hrvatskim željeznicama na mogućnosti otvaranju pružnog prijelaza kod Vajde, ali taj proces je izuzetno kompleksan.

Emina Miri postavila je pitanje vezano za socijalno ugožene stanovnike i darivanja božićnica.

Odgovorio je Stjepan Kovač da je to  uz uskrsnice već slijedeće godine u planu i to za one građane koji imaju primanja do 2.000 kuna.

Karolina Juzbašić postavila je pitanje o putu gradonačelnika i pratnje na skup u Šibenik. Tko je sve bio i putovao i koliko to koštalo s dnevnicama. Drugo pitanje odnosilo se na poboljšanje internetske veze u gradu i postavljanje optičkog kabla. Ujedno je pohvalila Čakom na dobrom uređenju grada prilikom blagdana.

Kovač je naglasio kako će izvješće o putovanju dati pismenim putem. Što se tiče optike za područje grada, isto  nije jednostavno, troškovi za optiku nisu mala, ali da se o tome razmišlja, svakako.

Josip Požgaj ponukan minutom šutnje počasnom građaninu Čakovca Branku Lustigu na početku sjednice, predložio je da se po njemu nazove neka ulica u gradu.

Gradonačelnik je prihvatio prijedlog i dat će isti prijedlog na Odbor za imenovanje ulica.

Ljerka Cividini postavila je pitanje saniranja blatne kaljuže kod Sajmišta jer je to ruglo koje si grad ne bi smio dozvoliti.

Gradonačelnik je naglasio kako je Čakom sanaciju stavio u plan za 2020.g. i da će se taj dio asfaltirati.

Josip Zorčec postavio je pitanje Planinarskog puta koji je trebao biti asfaltiran jer je frekvencija prometa velika te kad će se sanirati cesta Novo Selo Rok-Čakovec koja traži kompletnu rekonstrukciju u duljini 2,3 km.

Stjepan Kovač naglasio je kako se na dijelu Planinskog puta grade stambene jedinice i da će izvođač radova sanirati put, a u dogledno vrijeme i asfaltirati.Mario Medved naglasio je pak da će se cesta Novo Selo Rok – Čakovec rekonstruirati, izrađuje se projektna dokumentacija, a u planu je i proširenje uz biciklističku stazu.

Aleksandar Makovec postavio je pitanje vezano uz Čakru i njihov godišnji plan bez ikakvih index-a koji je jako štur, gotovo kao uradak učenika srednje škole. Druga poduzeća rade to daleko svrsishodnije. Drugo pitanje je vezano uz prometnu signalizaciju kod DV Cvrčak koja je neadekvatna.

Kovač je rekao kako će se kod vrtića pristupiti regulaciji prometne signalizacije u vrlo kratkom vremenu. Direktorica ČAKRE pravdala je godišnji plan koji ovisi od projekata i koji se razlikuju od ostalih gradskih poduzeća. Kako je rekla da se ne može unaprijed planirati jer ovise od raspisanih natječaja.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*