Međimurje Press
Grad Čakovec

Dječjom “Proljetnom rapsodijom” proslavljen Međunarodni dan obitelji

Društvo “Naša djeca” Čakovec u centru grada pretposljednje subote u svibnju priredilo je pravu “Proljetnu rapsodiju”. Naime uz istoimenu manifestaciju, Trgom Republike i centrom grada prošetali su odgojitelji i djeca iz čakovečkih dječjih vrtića te se na velikoj pozornici predstavili svojim pripremljenim točkama.
Na taj je način u Čakovcu proslavljen Međunarodni dan obitelji, koji se od 1994. godine, pod okriljem Ujedinjenih naroda obilježava 15. svibnja. 
U šarenom, proljetnom i cvjetnom mimohodu te nastupima sudjelovala su djeca iz Dječjeg vrtića “Cvrčak” – skupina “Suncokreti”, Dječjeg vrtića “Žibeki” Čakovec, Dječjeg vrtića “Cipelica” – skupina “Ogledalce”, Dječjeg vrtića “Dječja mašta” – skupina “Pčelice” i Dječjeg vrtića “Loptica” – skupina “Tigrići”, uz članove Studia suvremenog plesa “Teuta”, Gradski puhački orkestar Čakovec, Čakovečke mažoretkinje i Čakovečke mališane.
Subota je poslužila i za sportska natjecanja. Tako se u dvorani II. osnovne škole Čakovec igra 6. Kup Grada Čakovca u stolnom tenisu, u organizaciji Stolnoteniskog kluba “Putjane” Čakovec gdje snage odmjeravaju seniori i veterani.
Na igralištu Macanovog doma pak je na rasporedu Otvoreno prvenstvo Grada Čakovca, natjecanje gimnastičkih početnika iz sjeverne regije, u organizaciji Gimnastičkog kluba “Marijan Zadravec Macan” Čakovec. Ukupno je u Čakovcu 150 djece, malih sportaša iz klubova “Vindija” Varaždin, “Vinica” Sračinec i kluba domaćina. Neki od natjecatelja po prvi puta su nastupili na službenom turniru, a taj im je put svojim dolaskom olakšao međimurski olimpijac Filip Ude, koji im je dodijelio medalje uz čakovečku gradonačelnicu Ljerku Cividini.
(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja