medjimurjepress@gmail.com

Održana završna konferencija projekta “Za obitelj”

Završna konferencija uspješno apsolviranog projekta “Za obitelj” održana je danas u Poduzetničkom centru Prelog, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda

Niz aktivnosti od „Edukacije i programa osposobljavanja radi jačanja kapaciteta stručnjaka i kuharica“, a kojima se, uz uvođenje usluge produljenog boravka i smjenskog rada za veći broj djece, zapošljavanje odgojitelja, tehničkog osoblja i stručnih suradnika te nabavu opreme, nastoji osigurati unaprjeđenje usluga u 5 vrtića partnera na području Međimurske županije, završio je navedeni projekt pod naslovom “Za obitelj”.

Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja koristili su partneri projekta Dječji vrtić FIJOLICA Prelog, Dječji vrtić VESELA LOPTICA Prelog, Dječji vrtić KOCKAVICA Sveta Marija, Dječji vrtić ŽIBEKI Čakovec i Dječji vrtić KLINČEC Donja Dubrava.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Fijolica Brankica Mezga naglasila je kako je projektom opremljen vrtić, dobavljena didaktika, zaposleno 5 odgojitelja, 3 spremačice i 3 kuharica, a očekuje i uspješan nastavak istog.

Zadovoljstvo je iskazao i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, koji je  projekt najavio i za naredno razdoblje. Svi sudionici su poboljšali uvjete rada u vrtićima, što edukacijom, što produženim boravkom djece u vrtićima, ali prehrambenim navikama. Velika je to pomoć roditeljima ne samo za zbrinjavanje djece već svim vrtićima iz drugih jedinica lokalne samouprave koji su putem mobilnih timova bili uključeni u sve faze projekta. Kako je napomenuo, svih 6 milijuna kuna utrošeno je svrsishodno za opću korist.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*