Međimurje Press
Grad Prelog

Otvorena Agro Arca, 14. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi

Na sajamskom prostoru, postavljenom na prostoru Sportsko rekreacijske zone Marina Prelog, otvoren je 14. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi Agro Arca.

Treća je ovo godina kako je Grad Prelog domaćin ove sajamske manifestacije, u organizaciji Hrvatske zajednice inovatora. Sajam je otvorio Zdravko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, a svima su se prisutnima obratili i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek te Miljenko Šimpraga, predsjednik Hrvatske zajednice inovatora.

Svečanosti otvaranja nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, predsjednik Županijske komore Čakovec Hrvatske gospodarske komore Mladen Križaić, predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Dražen Novak, načelnici općina Goričan i Belica Emanuel Sinković i Zvonimir Taradi te dekan Međimurskog veleučilišta Igor Klopotan.

Agro Arca, 14. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji se održava u Gradu Prelogu od 12. do 14. svibnja 2023. godine, a organiziraju ga Hrvatska zajednica inovatora i Grad Prelog. Najpoznatija domaća izložba inovacija u poljoprivredi sa 14 godina dugom tradicijom održavanja u tri dana predstavit će inovacije iz poljoprivrede, prehrambene industrije, poljoprivredne mehanizacije te lokalne tvrtke i OPG-ove ali i radove inovatora iz Hrvatske,  BiH, Srbije, Slovenije, Republike Sjeverne Makedonije, Poljske, lrana, Turske, Indonezije i Thailanda.

Na prostoru sajma Agro Arca 2023. bit će organizirano nekoliko tematskih skupova vezanih uz poljoprivredu i prehrambenu industriju kao i radionice za učenike osnovnih i srednjih škola. Predviđeno je da se u okviru pojedinih tema promoviraju programi i projekti pokrovitelja, supokrovitelja, sponzora, partnera iz područja poduzetništva, obrtništva, zadrugarstva. Agro Arca 2023. bit će obogaćena i brojnim popratnim sadržajima. Sajam će završiti u nedjelju, 14. svibnja dodjelom nagrada i priznanja izlagačima Sajma. Pokrovitelji sajma su Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Državni zavod za intelektualno vlasništva, suorganizatori Hrvatska zajednica tehničke kulture i Međunarodna federacija nacionalnih saveza inovatora IFIA, partneri HAMAG-BICRO (Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije), Obrtnička komora Međimurske županije i Međimurska županija, a sponzori Agro Arce HS Produkt i Printex. Treću godinu zaredom ponosni smo domaćini Agro Arce, međunarodnog sajma inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji. Poljoprivreda je jedna od grana našeg gospodarstva, a Grad Prelog posebno se ponosi svojim gospodarstvom. Grad smo bez prireza, ulažemo upravo najviše u uvjete koji omogućuju našem gospodarstvu bolji rad, kvalitetnije uvjete za radnike i u konačnici bolji život za cijeli naš Prelog.

„Ove vas godine pozdravljamo na najljepšem prostoru Sjeverozapadne Hrvatske, prostoru naše Sportsko rekreacijske zone Marina Prelog. Ovaj prostor dom je brojnih udruga i domaćin brojnih manifestacija. Istaknut ću Festival balona u mjesecu rujnu, Lov na labuđe pero u mjesecu srpnju, Dane dravske ribe u mjesecu lipnju, a posljednjih se godina okrećemo i sportovima na vodi. Dio ovog prostora uredili smo u sklopu projekta Aqua Adventures kojeg smo proveli sa mađarskom općinom Kistolmács, a koji je bio vrijedan 1.547.535,83 eura. Na ovom prostoru čekaju nas nova ulaganja, kako bi ovaj prostor bio još atraktivniji i privlačniji. Zahvaljujem se Hrvatskoj zajednici inovatora na povjerenju i suradnji u ove tri godine. U Gradu Prelogu uvijek ćete imati partnere i prijatelje.“, istakao je gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek.

(ŽS)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja