medjimurjepress@gmail.com

U Prelogu do 15. siječnja 2020.

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

  • 11. i 12.1.2020., SUBOTA I NEDJELJA U 17 SATI

  • Špijunaža i kamuflaža (Spise in Disquise)

Animirani; Uloge/Glasovi: Matko Knešaurek, Marko Ožbolt, Dennis Domian, Davor Gerbus

Super špijun Lance Sterling (Will Smith) i znanstvenik Walter Beckett (Tom Holland) su potpune suprotnosti. Lance je uglađen i opušten. Walter…nije. No Walter to nadoknađuje svojom inteligencijom i inovacijama, stvarajući super uređaje koje Lance koristi na svojim legendarnim misijama. No kad dođe do neočekivanih događaja, Walter i Lance odjednom se moraju osloniti jedan na drugoga. A ako ovaj čudan dvojac ne nauči surađivati, cijeli svijet će biti u opasnosti. Špijunaža i kamuflaža je animirana komedija smještena u svijet internacionalne špijunaže.

  • 11. i 12.1.2020., SUBOTA I NEDJELJA U 19 SATI

  • Savršena laž (The Good Liar)

Drama; Uloge: Helen Mirren, Ian McKellen, Russell Tovey, Jim Carter, Lily Dodsworth-Evans

Američki iseljenik Mickey Pearson (Matthew McConaughey) je u Londonu izgradio visoko profitabilno carstvo marihuane. Kad se pročuje vijest da se zauvijek želi maknuti iz tog posla, pokreće se niz zavjera, urota , podmićivanja i ucjenjivanja u pokušaju da se zauzme njegova pozicija. Ostatak zvjezdane glumačke ekipe čine Charlie Hunnam, Henry Golding, Michelle Dockery, Jeremy Strong, Eddie Marsan, Colin Farrell i Hugh Grant.

DOM KULTURE GRADA PRELOGA

  • 13.1.2020. PONEDJELJAK U 18,00 SATI, PREDSTAVA „DJEDA BEZ REDA“

U Domu kulture Grada Preloga, možete, u ponedjeljak 13. siječnja, pogledati predstavu „Djeda bez reda“, u izvedbi Teatra Don Hihot. Tekst i režiju potpisuje Lana Bitenc, a u glavnim su ulogama Matija Major i Lana Bitenc. U toplom domu Djeda Mraza naizgled je sve spremno za podjelu poklona. Ali, kad ga posjeti njegova prijateljica Vila Brankica, shvati da je Djed Mraz posve u kaosu. Uz pomoć djece u publici, Djed Mraz će, korak po korak, biti sve spremniji za odlazak na put oko svijeta. Tako će Djed Mraz shvatiti da vila Brankica ima veliku ulogu u njegovom životu i da je važno imati prijatelje koji će ti uvijek biti spremni pomoći. Predstava “Djeda bez reda” je u pojedinim svojim dijelovima prava cirkuska atrakcija. Naime, glumac koji glumi Djeda Mraza profesionalni je cirkusant i klaun te je stalna postava Crvenih noseva. Osim toga, Djed Mraz uživo svira ukulele, tako da će ovaj doživljaj Božića uistinu biti čaroban Božić, naravno, uz puno vesele cirkuske i božićne glazbe i koreografije. Predstava je na rasporedu u 18 sati, a cijena ulaznice je 20,00 kuna.

  • 15.1.2020., SRIJEDA U 13 SATI, PRIKAZIVANJE FILMA O IVANU SOKAČU

15. siječnja, Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i Dan mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, Grad Prelog će obilježiti u Oporovcu. U srijedu, 15. siječnja, s početkom u 13 sati, upalit će se svijeće i položiti cvijeće kod spomenika pukovniku Ivanu Sokaču u Oporovcu. Nakon toga u Društvenom domu u Oporovcu, prikazat će se dokumentarni filma o pogibiji pukovnika Ivana Sokača i ostalih branitelja, koji su stradali u akciji “Alfa 91”, a bili su pripadnici varaždinske bojne, ludbreške satnije, ivanečke bojne, 76. samostalne bojne iz Pakraca. Radi se o dokumentarnom filmu Kluba varaždinskih branitelja “Ivan Sokač – život za Hrvatsku”. Scenaristi filma su mladi povjesničari Borna Marinić i Ivan Zvonimir Ivančić.

DOGAĐANJA

  • 7. I 9.1.2020. UTORAK I ČETVRTAK U 19,00 SATI, KARATE RADIONICA

Karate klub Mihovil Prelog u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Grada Preloga i Srednjom školom Prelog organizira zabavnu i edukativnu radionicu borilačkih sportova Tigrić za učenike osnovnih škola. radionice će uključivati tehnike karatea, juda, boksa i samoobrane. Priključiti se mogu svi osnovnoškolci s područja Grada Preloga i okolice, stoga organizatori s nestrpljenjem dočekuju sve sadašnje i buduće sportaše kao i rekreativce da 7. i 9. siječnja 2020. godine dođu u dvoranu Srednje Škole Prelog gdje će u 19,00 sati početi zanimljiv i aktivan sat treniranja. Cilj radionice prvenstveno je kvalitetno provođenje slobodnog vremena i druženje kroz koje će se usvajati nova znanja i vještina iz područja borilačkih sportova. Više informacija o radionici možete dobiti kod tajnika Karate kluba Mihovil Miljenka Krušelja na broj mobitela 099/604-0298.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*