Međimurje Press
KolumneUrednik

Kooperanti međimurske VAJDE kazneno prijavili ministricu poljoprivrede!

Ovih dana osvanula je vijest o kaznenoj prijavi koju su protiv ministrice poljoprivrede Marije Vučković i njenih najbližih suradnika podnijeli kooperanti međimurske tvrtke Vajda u kojoj navode da je ona u suradnji s braćom Pivac počinila subvencijsku prevaru. Poznato je od ranije kako Pivac kupuje dionice Podravke i kako nakon Kraša želi preuzeti i ovu važnu tvrtku od državnog interesa. Koliko će kaznena prijava imati efekta, poznato nam je svima iz prijašnjih primjera.

Nekad popularni čakovečki gradonačelnik, sada gotovo zaboravljen, zbog plakanja i izmišljenih prijetnji, našao se u podosta nezavidnom položaju. Naime, IT stručnjak priznao je kako mu je lažirao poruke. Tako se Damir Ledenčan nagodio s Uskokom na uvjetnu kaznu. Dobio je devet mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine, a to znači, ako u tom periodu ne ponovi kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, neće morati u zatvor. I dok je Ledenčan svoj problem riješio, poznato je kako Stjepanu Kovaču i Mariju Severu suđenje zapravo još nije ni krenulo.

I dok su ovaj tjedan Međimurci bilježili noge brojne poslovne uspjeha i osvajali medalje, to se ne može reći i za međimurske gospodarstvenike. Na svečanosti održanoj u Hrvatskom narodnom kazalištu dodijeljena je Zlatna kuna, nagrada kojom Hrvatska gospodarska komora od 1993. odaje priznanje najuspješnijim tvrtkama u Hrvatskoj, Na ovogodišnjoj dodjeli nije se našao ni jedan gospodarstvenik iz Međimurja, iako imamo sjajne izvozne rezultate i visok postotak u udjelu BDP-a. Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, tom je prilikom istaknuo da smo danas u društvu zemalja koje će imati najveći rast BDP-a unatoč nepovoljnim prognozama. Očigledno, Međimurje je država za sebe!

O tome najbolje govori obilježavanje stote obljetnice ŽB Čakovec, bolnice koju su Međimurci korak po korak gradili sami svojim samodoprinosom, da bi je prema navodima reforme zdravstva uskoro  preuzela država i njome upravljala.

(Urednik)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja