Međimurje Press
Kristina Gita Kavran

Bez tebe tvoj svijet jednostavno stoji i spava!

Piše: KRISTINA GITA KAVRAN

Kad si vjeran sebi i onome što doista jesi, kad slijediš svoju svrhu i glas svog duha, vjeruj, ne možeš skrenuti s ispravnog puta. Iako ti se ponekad može učiniti da sve radiš krivo, i da je sve protiv tebe, to nije doista tako. Nitko ne kaže da je ispravan put lak i bez prepreka, no one su tu samo kako bi testirale tvoju volju i snagu. Tu su da te ojačaju za nešto dobro što uskoro dolazi na tvoj put.

I u sportu, kada želiš oblikovati mišiće, ili kad si na dijeti pa želiš skinuti koju kilu, potreban je tvoj doprinos kako bi se mogli vidjeti čvrsti i postojani rezultati. Budi stoga hrabar, strpljiv i predan do kraja. Ako se i dogodi da se na trenutak predaš, nemoj predugo čekati nešto bolje jer ono nikada neće stići samo od sebe. Za sve je potreban tvoj jedinstveni doprinos. Bez tebe tvoj svijet jednostavno stoji i spava. Svakog dana, svakom svojom misli, emocijom, izgovorenom riječi i svojim djelima utiskuješ život u svoj život i sve ga to oblikuje do najmanje sitnice u sve ono što proživljavaš. Stoga te pozivam da se digneš još prije nego dovršiš misao koju si započeo u trenutku svog pada jer Nebo sluša i prima svaki tvoj impuls. Ako si predugo u stanju mirovanja, Nebo će odustati od isporuke onoga što je na čekanju da krene na put u tvoj život, u tvoje ruke.

Zapamti, uvijek si na traci životnih ispita, i svaki korak koji činiš čini razliku u smjeru prema gore, prema cilju, ili u smjeru prema dolje, prema onom što ne želiš. Sve je na tebi i tome koliko nešto doista želiš ili ne želiš. Svaki put kad padneš i posumnjaš u sebe i u svoju snagu, u ono što jesi, sjeti se svega što si prošao, sjeti se duljine puta koji si propješačio, znoja, energije, ljubavi, strasti, emocije koju si uložio da dođeš do točke u kojoj se upravo nalaziš. Osjeti zahvalnost, potrebu da sam sebe potapšaš po ramenu i kažeš si: „Bravo, stvarno sam ponosan na tebe. Dalek put je iza tebe. Puno si prošao, to znači da možeš sve što poželiš, da imaš snagu i sposobnost nadvladati svaki izazov i svaku oluju koju ti život donese. Bravo!“. Onda duboko udahni i podigni svoj pogled, proširi svoju svijest na put ispred sebe i vjerujem da ćeš ubrzo shvatiti da put do cilja i nije tako daleko, da koraci koji se traže od tebe i nisu tako teški i veliki kako ti se možda na prvi pogled činilo. A možda te do cilja dijeli samo još jedan korak, no to ne znaš, jer vrata na cilju vidimo tek kad se otvore do kraja. Baš kao što na kraju tunela svjetlost vidimo tek na izlazu.

Uživaj u svojoj pustolovini i ne odustaj, budi uporan, strpljiv, nježan i pun ljubavi prema samom sebi, jer tko zna, možda je tvoja nagrada već korak do isporuke. Možda si već na kraju tunela i dijeli te samo jedan trenutak do svjetla.


Kristina Gita Kavran, dipl. životni i socijalni savjetnik s težištem na sistemsko dinamičkom pristupu i zdravstvenoj pedagogiji u savjetovanju; pedagoško-zvučni terapeut u radu s djecom; Wingwave coach… više informacija: https://kagita-akademija.hr/

Programi sadrže: individualni pristup, detaljnu analizu, stručni terapijski pristup u kojem je sjedinjeno cjelokupno desetogodišnje iskustvo u radu s ljudima i programe posebno dizajnirane prema zadanim ciljevima svakog pojedinca.

Termin možete dobiti na: +385 99 517 5662

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja