Međimurje Press
Kristina Gita Kavran

Ljubav kao blagoslov

Piše: KRISTINA GITA KAVRAN

Ljubav je blagoslov zato što se događa bilo kada, bilo gdje i bilo kome. Ljubav je oduvijek nepredvidljivo predvidljiva i udara u srce kao grom iz vedra neba.

Svatko od nas ima barem jednu osobu za koju smatramo da nas ne voli. No možda vas taj netko ipak voli na svoj vama potpuno čudan i neshvatljiv način. Možda je zbog straha u grču pa to ne pokazuje na najbolji način. Možda je nesiguran i boji se da vas ne izgubi. Mnogo je toga između dviju osoba i ponekad je teško jasno vidjeti istinu. Doista, često ništa nije onako kako se čini.

Često u životu naše srce odabere voljeti osobu koja nas vjerojatno neće nikada gledati na isti način, istim očima i osjećajem srca kroz dvosmjernu putanju. Nekad volimo toliko da bismo i dušu prodali mraku, no ljubav će ipak biti neuzvraćena. I znam, boli, i teško je, ali s druge strane, ljubav koju osjećate je i blagoslov. Ne može svatko voljeti svakoga. Ako volite, onda volite tako da ta ljubav i taj osjećaj u vama budu lijek, a ne otrov. I znam, teško je tako voljeti, no nije i nemoguće. Ljubav, pa i ona neuzvraćena, može biti vaš lijek, vaša inspiracija, smisao… pogonsko gorivo, ali samo onda kad ne trčite za onim što nemate. Samo tada kad je vaš fokus na onome što imate, a to je blaženi osjećaj ljubavi koji nosite u svom srcu. Osoba koju volite, koja nije blizu vas da je zagrlite, da je volite i fizički, mora biti slobodna i oslobođena od pritiska vaše ljubavi, vaših očekivanja i želja. Vi biste također morali biti oslobođeni od bilo kakvih očekivanja i želja i samo se prepustiti osjećaju, i to tako da vas on ne ranjava. Ako vas ranjava, onda ta ljubav nema smisla. Ljubav nikad ne bi smjela biti posesivna, sebična i slično.

Ljubav, kakva god ona bila, mora podržavati, voditi, usmjeravati, biti nježna i puna razumijevanja, jer jedino takva ljubav može biti iscjeljujuća. Ljubav koja doista oslobađa. I to se odnosi na ljubav u oba smjera iz istog izvora. U ovom slučaju izvor ste vi. Dakle ovaj oblik ljubavi trebate izražavati kako na van, tako i prema unutra, prema samome sebi. Sve ostalo nije poželjno ni zdravo i sigurno nije pravi oblik ljubavi. Nije njezin stvarni, pravi, čisti impuls. Jedino takva ljubav može biti u svojoj pravoj svrsi zbog koje i nastaje. Zbog ljubavi vaš plamen, jednom kad se upali, treba gorjeti, no ne i izgorjeti.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja