Međimurje Press
Kristina Gita Kavran

Oslobodite se okova koje ste si sami nametnuli

Piše: KRISTINA GITA KAVRAN

Otpustite stare navike, negativne stavove, otpor prema životu, oslobodite se okova koje ste si sami nametnuli. Možda na tom putu izgubite i koju dragu osobu, ali neka vas to ne plaši. Ta je osoba odavno ispunila svoju svrhu u vašem životu i nastavlja putem koji nije jednak vašem.

Pustite ih, otpustite da lakše mogu svojim putem kroz vlastitu transformaciju. Jedno drugome dali ste sve što ste mogli i sad je vrijeme da se vaši putovi odvoje jer više nisu cjelina niti ste na istoj razini.

Svi smo samo putnici, učitelji i učenici, koji jedni drugima prolazimo kroz živote ostavljajući lekcije i pouke koje su bile potrebne i koje smo mogli i morali primiti. Budite zahvalni na njima, a kad dođe vrijeme, s ljubavlju otpustite sve što želi ili mora otići.

Ništa nije bez razloga, i nema slučajnosti ni u kom pogledu. Kad nešto ili netko ispuni svoju svrhu, tada dođe do kraja puta i mora pronaći novi. Vraćanje na stari put nema smisla jer on vodi jedino na početak. Život ima smisla samo ako se stalno kreće prema naprijed.

Otpustite sve nepotrebno praveći tako prostor za nova iskustva, nove ljude, nove lekcije, nove pouke, nove mudrosti…

Ne brinite! Na svakom putu ponovo će doći i stari poznati prijatelji, doći će bol, i nesigurnost, i strah, i sva ostala osjećanja, i lijepa i bolna, ugodna i neugodna, no u drugačijem obliku i intenzitetu.

Svaki put kad se nađete na novom putu, bit ćete snažniji i mudriji. Nećete činiti iste pogreške jer na starima ste prošli i naučili lekciju, a ako niste, prolazit ćete je još jednom, i još jednom, sve dok ne prođete zadani ispit. Sa svakim padom bit ćete jači i mudriji.

Pozivam vas da vjerujete u život i sve ono što vam donosi kao iskustvo, bilo ono bolno ili ugodno. I znajte da jedino Nebo zna uzrok svemu što se događa. Međutim, ne zaboravite da slobodna volja i strahovi također imaju utjecaja na vaš život. Upravo je zato važno njegovati zahvalnost i iskrenu, čistu, bezuvjetnu ljubav koja razumije i zna. Možete to!

—————————————————————

Kristina Gita Kavran mnogima je poznata po stvaranju na području glazbe, slikarstva i pisanja, a iza nje je i dugogodišnje iskustvo u terapijskom radu s djecom i odraslima. Od nedavno s novim zvanjem – Master of science, dodjeljenom od strane Sveučilišta u Grazu (Karl-Franzens-Universität), u svom radu koristi znanstveno provjerene vještine, metode i tehnike, a naglasak stavlja na provođenje teorije u praksu.

Diplomirana životna i socijalna savjetnica svoje usluge pruža u vlastitoj akademiji “KaGita” osnovanoj s ciljem prenošenja i širenja znanja te pronalasku rješenja za svakog pojedinca u postizanju najboljih rezultata, bilo osobnih ili poslovnih ciljeva, otkrivanju novih talenata i poticanja na humano djelovanje. Više informacija:  https://kagita-akademija.hr/

Termin možete dobiti na: +385 99 517 5662

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja