Međimurje Press
Kristina Gita Kavran

Čine li te tvoje misli sretnim ili ti otežavaju život?

Piše: KRISTINA GITA KAVRAN

Osjećaš li da si zaglavio u krugu istih navika, emocija i obrazaca koji više nemaju svrhe, a istovremeno znaš da je život više od onoga što trenutno doživljavaš? Sve možeš promijeniti samo jednim jednostavnim malenim korakom. Preusmjeravanjem toka svojih misli jer tvoje misli stvaraju tvoju stvarnost.

Ako ti to zvuči besmisleno, da je taj korak čista fikcija ili iluzija, na trenutak zastani i samo promatraj svoje misli. Kakve su? Jesu li pune drame, straha, krivnje, kritike? jesu li teške? Čine li te sretnim ili ti otežavaju život? Kakav je tvoj život kad fokus s tih misli skreneš prema van? Kako doživljavaš ljude i svijet? Prijateljski ili ti ono što vidiš stvara nesigurnost? Što činiš da se to promijeni? Jesu li ti, s druge strane, misli pune života, ljubavi, dobrih namjera, i ako su takve, kako se one odražavaju prema svijetu? Je li svijet prema tebi prijateljski nastrojen, podržava li te i ispunjava?

Ulazimo u različita stanja koja su katkad pozitivna i puna ljubavi i u svojoj srži potpuno podržavajuća, ali, isto tako, s vremena na vrijeme preuzimamo i destruktivne mentalne obrasce koji dovode do urušavanja svega oko nas. Nema osobe koja je neprestano u pozitivnom ili negativnom stanju uma. To je sasvim prirodno i potpuno normalno. Važno je da si svjestan svojih mentalnih obrazaca i da se trudiš biti više u onom pozitivnom. Svjesni smo da su vremena takva kakva jesu, da smo okruženi raznobojnim spektrom negativnih informacija te da vrlo brzo i vrlo lako zapadnemo u negativno stanje. Ako uspijemo umiriti svoje misli, vrlo brzo uviđamo da nije sve tako crno. Život je divan onoliko koliko dozvolimo vidjeti i živjeti njegovu ljepotu. Nemoj da život prolazi pored tebe bez tvoga sjaja. Prihvati odgovornost za svoj život. Nije lako raditi na svjesnosti, no svaki, i najmanji, trud bit će nagrađen. Tvoj život, tvoj izbor! Pitanje je samo što želiš.

Misao je poput sjemena iz kojega kasnije proklija emocija, pa se pod utjecajem te emocije u tijelu budi kemijska reakcija u fizičkom spektru različitih stanja. Povisuje se tjelesna temperatura uz brže otkucaje srca, disanje je pliće kad smo pod stresom, iz čega može proizaći problem s tlakom i slično. To je samo jedna od mogućnosti, stoga biraj kakvim ćeš mislima hraniti svoj um, duh i naposljetku svoje tijelo. Ako želiš zdrav duh i zdravo tijelo, biraj mudro i s ljubavlju samo kreativne i podržavajuće misli. Kreni bez straha, i neka tvoj život bude najbolja verzija tebe i svega što upravo proživljavaš. Vjeruj, možeš ti to! Znam da možeš! Kreni!

___________________

Kristina Gita Kavran, dipl. životni i socijalni savjetnik s težištem na sistemsko dinamičkom pristupu i zdravstvenoj pedagogiji u savjetovanju; pedagoško-zvučni terapeut u radu s djecom; Wingwave coach… više informacija: https://kagita-akademija.hr/

Programi sadrže: individualni pristup, detaljnu analizu, stručni terapijski pristup u kojem je sjedinjeno cjelokupno desetogodišnje iskustvo u radu s ljudima i programe posebno dizajnirane prema zadanim ciljevima svakog pojedinca.

Termin možete dobiti na: +385 99 517 5662.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja