Međimurje Press
Kristina Gita Kavran

Jesam li na dobrom putu ili moram malo skrenuti?

Piše: KRISTINA GITA KAVRAN

Riječima stvaramo mikrosvjetove, svjetove unutar sebe. Njima stvaramo i čitav vanjski svijet – svijet koji vidimo i osjećamo izvan nas samih. Oni nikad nisu odvojeni, uvijek postoje u cjelini. Svijet u nama jednak je svijetu izvan nas. Zbog modernog načina života, povezanost sa svijetom u nama sve nam je veća nepoznanica.

Najtužnije je što sve više bježimo od njega potiskujući ga duboko i, tako ga zanemarujući, sve se više pretvaramo u nešto što nismo i što nismo nikad ni željeli. U svemu tome dobro je što ti dijelovi nas nastavljaju komunicirati s nama, naše nesvjesno sa svjesnim. Šalje nam poruke, lekcije, molitve, upozorenja preko svega što možemo vidjeti, čuti i osjetiti svojim osjetilima… Progovara o našim strahovima preko strahova osoba s kojima smo u kontaktu, poklanja nam ljubav preko osmijeha i pogleda svih onih koje poznajemo ili s kojima se slučajno susretnemo. Upozorava nas kada nam se nešto ne da, kad nam ne ide sve glatko, ali na taj način može nas i testirati – je li to što želimo doista to što želimo i koliko jako to želimo. Ako želja nije dovoljno snažna, nećemo je ni iskazati i sve oko nas manifestirat će se tako da je ne ostvarimo.

Sva snaga i svi odgovori nalaze se u nama, no u trenucima kad nismo povezani s dijelovima u sebi, oni će pronaći put s druge strane pokušavajući s nama komunicirati na drugoj razini. Koliko smo sposobni vidjeti to i čuti, ovisi o tome koliko smo pojedinih dijelova sebe svjesni ili nesvjesni. Savršen lijek i rješenje kad se nađemo na raskrižju nepovezanosti dubok je udah i prebacivanje pažnje na svoje tijelo. Dovoljan je trenutak da osvijestimo signale tijela i riječi koje proizlaze iz njih. U tom trenutku znat ćemo sve što trebamo znati.

Ako osjećate otpor, zapitajte se zašto. Što je to, zbog čega je tu, što stvarno želim, a što ne želim, jesam li na dobrom putu ili moram malo skrenuti, promijeniti smjer, oblik kretanja… Odgovori će doći u trenutku kad najmanje očekujete. Samo vjerujte u vlastite snage.

______________________________

Kristina Gita Kavran, dipl. životni i socijalni savjetnik s težištem na sistemsko dinamičkom pristupu i zdravstvenoj pedagogiji u savjetovanju; pedagoško-zvučni terapeut u radu s djecom; Wingwave coach… (više informacija: https://kagita-akademija.hr/

Programi sadrže: individualni pristup, detaljnu analizu, stručni terapijski pristup u kojem je sjedinjeno cjelokupno desetogodišnje iskustvo u radu s ljudima i programe posebno dizajnirane prema zadanim ciljevima svakog pojedinca.

Termin možete dobiti na: +385 99 517 5662

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja