Međimurje Press
Kristina Gita Kavran

Kako na nebu, tako i na zemlji!

Piše: KRISTINA GITA KAVRAN

Univerzalna inteligencija vječno je prisutna nepromjenjiva vladajuća sila u prirodi svega živog i neživog ikad stvorenog. Svega vidljivog i nevidljivog. Materijalnog i nematerijalnog. Korijen manifestacije stvaranja i postojanja leži u temeljnim zakonima te iste inteligencije. U molitvi Oče naš postoji dio koji govori: „Kako na nebu, tako i na zemlji.“ Iz toga se lako zaključuje da za sve vrijede ista pravila.

Nema iznimke ni za koga i ni za što. To isto znači da nema slučajnosti, nema lošeg, krivog, neispravnog, kao ni dobrog. Sve je upravo onako kako mora biti. Savršeno. A ono što naša percepcija vidi kao dobro ili loše, proizvod je misli, emocija, izgovorenih riječi i koraka koje smo svakodnevno ponavljali i održavali ih na životu dajući im svoju pažnju, vrijeme i energiju. Svatko od nas jedna je mala slagalica velike slike.

Mnogima je to nepojmljivo jer svijet oko sebe promatraju površno, na razini odvojenosti. Oni kojima je teško vidjeti neraskidivu vezu između sebe i svega oko sebe, teško je  pronaći uzrok svega što nas okružuje. A uzrok svega, ako idemo u srž, nalazi se u svakome od nas. Sve stvoreno u sebi posjeduje univerzalnu Inteligenciju. Ona je neraskidiv dio svega, ona čini mrežu s kojom sve i svakoga povezuje u jednu cjelinu. Svi utječemo na sve. I tako stvaramo vlastite realnosti isprepletene s tuđim realnostima tvoreći jednu veliku zajedničku realnost na globalnoj razini. Podizanjem svijesti vlastite odgovornosti iz stanja bivanja u stanje postajanja usklađujemo se s višom inteligencijom i u tom trenutku sve dobiva dublji smisao otvarajući nam vrata u svijet beskonačnih mogućnosti.

Naši strahovi kreiraju sve ono čega se bojimo. Naša mržnja, zavist, ljubomora i pohlepa stvaraju ratove. I što nas je više u takvim stanjima, to brže i jače svojoj realnosti približavamo identičnu realnost. Hraneći svojom pažnjom misli koje su razarajuće, utječemo na svoje emocionalno stanje mijenjajući tako čitavu kemiju tijela. Tako odašiljemo impuls nepravde, patnje, borbe, razaranja, umjesto da svu energiju usmjerimo na ljubav, radost, podršku, kreativnost i razumijevanje šireći time ljepotu i blagoslove u tok stvaranja ravnoteže.

Zato budi svjetlo koje čini razliku u ovom svijetu koji te okružuje.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja