Međimurje Press
Kristina Gita Kavran

Misli stvaraju emocije. Misli i emocije stvaraju priče. Kakvu priču želiš gledati sada?

Piše: KRISTINA GITA KAVRAN

Svatko od nas beskonačan je potencijal kreativnog iskonskog stvaralaštva. Mi nismo samo tijelo, mi smo i svijest, i kao takvi beskrajan smo produžetak čitave kreacije koja nas okružuje.  Svijet doživljavamo kroz objektiv svojih percepcija. To znači da je sve što nas okružuje zrcalno okrenuti svijet, naš svijet u umu projiciran kroz perceptivnu svijest van u materiju, u svijet koji nas okružuje. Um je dio svijesti. Emocije su dio svijesti. A tijelo se mijenja neprekidno u skladu s našom svijesti.

Um i emocije samo su malen dio beskrajne dimenzije naše svijesti. Svijest je mnogo više od same misli i emocije. Ona je sve opipljivo i neopipljivo. Prije svega je nematerijalna, iako je glavni izvor snage u kreiranju materije. Tako je i uzrok svih naših iskustava u stanju naše svijesti u identifikaciji sa svime onime kroz što prolazimo u umu i u emocionalnom tijelu. I kad se poistovjećujemo s boli, s patnjom, sa svime onime što nije ugodno, naša svijest stvara iskustva boli i mi proživljavamo stanja u ograničenim okolnostima te tako sami sebe sprječavamo da iskusimo neograničeni potencijal koji nosimo u sebi. Zbog stanja u kojima jesmo, svijet doživljavamo na osobnoj razini i djelujemo iz straha. Zbog toga svijet nikad ne vidimo onako kakav on doista i jest. Misao stvara percepciju svijeta u našoj svijesti. Kakva je tvoja svijest? Kakve su tvoje misli? Kakav svijet oko sebe stvaraš? Što gledaš? Što osjećaš? Naše misli i emocije nalaze se u neograničenom polju kreacije nesputanih mogućnosti. Što je tvoja stvarnost? Jer ono što je tvoja, nije i moja stvarnost. Iako nas okružuju potpuno iste stvari, ti svijet gledaš i vidiš očima vlastite percepcije, a ona je potpuno drugačija od moje. I ako ti se ne sviđa svijet u kojem živiš, promijeni put svojih misli u smjeru u kojem bi želio gledati novi svijet oko sebe i u istom tom trenutku promijenit ćeš emociju i tako se izdići iznad svega što ne želiš stvarajući sve ono što želiš. Zatvori vrata prošlosti jer ona više ne postoji i okreni se svemu što želiš iskusiti sada, upravo u ovom trenutku! Ne sutra, ne za deset minuta. Već sada. A sada je svaki trenutak u kojem udišeš i izdišeš. Nema sutra i nema jučer. Uvijek je sada. Nemoj postati žrtva svoje prošlosti. Nemoj dozvoliti da sva pažnja odlazi na mjesta koja su iza tebe, koja nisu ugodna. Usmjeravajući misli na staro, ti ponovo u istom tom trenutku na jednoj razini proživljavaš staro iskustvo. Tvoja svijest beskrajna je i svaku staru misao u istom trenutku pretvara u živo iskustvo. Ponavljaš staro iskustvo, ponovo proživljavaš istu verziju prošlosti u drugoj formi. Nemoj se bojati zakoračiti u novo. Budi ushićen i sretan što imaš neograničene mogućnosti stvaranja svega što god možeš zamisliti. Nemoguće ne postoji, postoji samo za one koji se plaše iskoračiti u nepoznato.

Misli stvaraju emocije. Misli i emocije stvaraju priče. Kakvu priču želiš gledati u sada? Ne prosuđuj. Budi svjestan promatrač. Živi svoju priču. Osjeti svoju priču. I tvoja će svijest rasti, razvijati se i dobivati uvide koje prije nije. Oslobodi se ograničenosti i opusti se u stvaranju ljepote. Vjeruj u sebe, možeš sve što poželiš. U tvojim rukama živi zaključana snaga koja jedva čeka da je upotrijebiš, nemoj je sputavati, jer ona postoji tu za tebe da ti služi u obliku svrhe za najveće dobro. Diši s njom i živi svoju svrhu. Budi to što jesi! Možeš ti to!

_______________________

Kristina Gita Kavran, dipl. životni i socijalni savjetnik s težištem na sistemsko dinamičkom pristupu i zdravstvenoj pedagogiji u savjetovanju; pedagoško-zvučni terapeut u radu s djecom; Wingwave coach… više informacija: https://kagita-akademija.hr/

Programi sadrže: individualni pristup, detaljnu analizu, stručni terapijski pristup u kojem je sjedinjeno cjelokupno desetogodišnje iskustvo u radu s ljudima i programe posebno dizajnirane prema zadanim ciljevima svakog pojedinca.

Termin možete dobiti na: +385 99 517 5662

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja