Međimurje Press
Kristina Gita Kavran

Um i tijelo u savršen alat za promjenu u smjeru svega što je tvoje izvorno!

Piše: KRISTINA GITA KAVRAN

Jesi li se ikad zapitao postoji li mogućnost da si možda ovisan o negativnim emocionalnim stanjima? Jesu li možda upravo ta stanja magnet za još takvih ili sličnih?

U tebi i oko tebe postoje nebrojene mogućnosti za sve što si ikad pomislio ili poželio. No dokle god stojiš u ulozi žrtve, patnika i mučenika i podržavaš taj destruktivni potencijal energije, ne možeš napredovati iz začaranog kruga nemoći. Jedini koji ga može maknuti si ti jer si ga ti sam i stvorio. Ako si ti onaj koji je stvorio krug patnje i život u bolesti i siromaštvu, zamisli samo što možeš stvoriti i koje sve mogućnosti pokrenuti ako okreneš smjer kretanja kazaljke na satu u smjer ovisnosti o pozitivnim emocionalnim stanjima. Znam i vjerujem ti kad kažeš: „Lako je to reći, ali ti ne znaš kako je moj život težak…“ Razumijem te, no još više razumijem da si i sam odgovoran za svaki dan u svom životu. Nisu krivi susjedi, nisu krivi suradnici na poslu, nije kriva gužva u gradu, pošta koja kasni… Ne, tvoji strahovi blokiraju protok dobrih mogućnosti i pristizanje dobrih prilika, ljudi, situacija… Makni strah, jedan od najsnažnijih ograničavajućih čimbenika, i na njegovo mjesto posadi povjerenje, zahvalnost i ljubav. Hrani to troje najboljih prijatelja – povjerenje, zahvalnost, ljubav! Održavajući ih na životu, iz dana u dan, polako, ali sigurno, u tvoj život ulazit će sve više svjetla, sve više neočekivanih blagoslova i darova čiji si kreator upravo ti. Sve je posljedica tvojih akcija. To su, osim koraka i izgovorenih riječi, tvoja mentalna i emocionalna djelovanja. Svaki tvoj, i onaj najmanji, doprinos, s koje god razine tvoga postojanja dolazio, izravno utječe na tvoj život. Koliko sebe damo i na koji način to činimo, toliko i tako dobivamo. Važno je stvaranje ravnoteže uma, duha i tijela. Ako naše misli nisu usklađene s emotivnim i tjelesnim stanjem, ako jedno mislimo, drugo govorimo, a treće činimo, sigurno je da nismo u ravnoteži, i jedino što vjerojatno imamo je – kaos. No to ne mora biti tako. Odnos tvoga uma i tijela neraskidivo je povezan.

Kao ljudi imamo dar svjesnosti koja može udružiti um i tijelo u savršen alat za promjenu u smjeru svega što je tvoje izvorno Ja. Imaš sposobnost utjecati na svaki, i onaj najmanji, i onaj najveći i najteži, dio postojanja. Posjeduješ moć dovoljno veliku i snažnu da svoj život učiniš zdravim, uspješnim, slobodnim… Posjeduješ moć stvoriti obilje u onom obliku i razmjeru koji je zamisliv samo tebi. Samo ti na svom putu kreacije imaš moć za sebe željeti i stvarati. U kojoj ćeš mjeri i u kojem trenutku manifestirati to nešto, ovisi o tome u kojoj si mjeri povezan sa svojim tijelom, u kojoj si mjeri u ravnoteži uma, duha i tijela, koliko je u tvojoj biti (srži) prisutan utjecaj pozitivnih ili negativnih navika, misli i emocija.

Očekuj neočekivano, jer, kad si u kreativnom stanju stvaranja, živiš u sadašnjem trenutku i u takvom stanju privlačiš sve ono što ti treba i sve ono što je usklađeno s tvojim najdubljim i najsnažnijim željama. Suoči se sa svojim strahovima i oslobodi se svake sumnje, vjeruj u sebe i ne dozvoli da te blokiraju stara uvjerenja i navike koje više ne služe svojoj svrsi.  Vrati moć u svoje ruke i živi život kakav zaslužuješ. Vjeruj, možeš ti to! Znam da možeš! Kreni!

_______________

Kristina Gita Kavran, dipl. životni i socijalni savjetnik s težištem na sistemsko dinamičkom pristupu i zdravstvenoj pedagogiji u savjetovanju; pedagoško-zvučni terapeut u radu s djecom; Wingwave coach… više informacija: https://kagita-akademija.hr/

Programi sadrže: individualni pristup, detaljnu analizu, stručni terapijski pristup u kojem je sjedinjeno cjelokupno desetogodišnje iskustvo u radu s ljudima i programe posebno dizajnirane prema zadanim ciljevima svakog pojedinca.

Termin možete dobiti na: +385 99 517 5662

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja