Međimurje Press
Kolumne

Unutarstranački izbori SDP-a u Međimurju!

Dobrano načet rasipanjem članstva, SDP u Međimurju proživljava svoje najteže dana od 90-tih godina. Neki su pristupili novom socijaldemokratskom pokretu, neki ne znaju gdje su, mnogi ogranci nemaju svoja vodstva, članstvo se dobrano rasulo. Kadrovska rješenja nikao da dobiju jasne konture, puno je svađa, podmetanja, netrpeljivosti.

Lutanja, neprincipijelne koalicije na posljednjim lokalnim izborima, samo su još više podigle tenzije. Ugled stranke, njena snaga, dobrano je narušena. Takav kaos ne pamti se, a najavljeni unutarstranački izbori ove subote 12.veljače, trebali bi dati odgovor na pitanje, ima li ta stanka mogućnost konsolidiranja ili će potonuti još dublje.

Sve ono što je prethodilo subotnjim izborima  ne daje optimizam. Naime, nije lako podmetnuti leđa u situaciji koja je sve samo ne normalna. Stoga nje ni čudo da je kandidata malo, jer vući grdosiju iz bunara znači da se i sam možeš survati u neželjene dubine.

Ipak, uz svu nesloga i svekolika nagovaranja u kandidature, pojedinci su prvenstveno želeći dobro svojoj stranci, istakli svoja junačka prsa. Svjesno, znajući što ih sve čeka i koliko podmetnutih nogu stoji na putu, ako žele barem donekle ispraviti “krive Drine”. Rekli bi, žele ponovno pronaći poziciju SDP-u u kojem se zbog očiglednih grešaka u prošlosti, izgubio veliki dio povjerenja Međimuraca.

Za najvišu funkciju predsjednika SDP-a Međimurske županije na ovim izborima kandidiraju Nikola Novak inače na funkciji načelnika Općine Nedelišće i Mario Medvedm do prošle godine zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije.

Za predsjednika Gradske organizacije SDP-a grada Čakovca kandidat je samo jedan i to Ivan Perhoč, dugogodišnju SDP-ovac, sada na funkciji direktora GKP Čakom.

U SDP-u često ističu kako su stranka s ljudima i idejama. No, pitanje je hoće i s kojim programom na lokalnom nivou okrupniti članstvo, vratiti ogranke i je li više moguće vratiti poljuljano povjerenje članova.

Subotnji  izbori zato su itekako važni, prilika da izlaznost članova “odmjeri” njihovu sposobnost, ali i dokaže svoje povjerenje kako se ne bi opetovale “greške iz prošlosti”.

(rd)

 

 

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja