Međimurje Press
Kolumne

Vremena u kojem više ne vjeruješ u ništa, a nadaš se nečemu!

Piše: MATEJA GOŠĆIEJ

Napokon su oslabile mjere, pandemije i korone više nema, maske su pale, svi slobodno kihnemo i zakašljemo u javnosti, a da nas se ne gleda poprijeko. To može u ove posljednje oko tri godine značiti samo jedno – stiže nam ljetna sezona.

U ovo vrijeme pokušavamo uz sve što nam svakodnevica nosi, ono pozitivno i manje pozitivno, zaboraviti na rat koji bukti, potencijalni nuklearni napad na Europu ili dron koji je pao u Zagrebu te i dalje nemamo pojma zašto. Stoga ne preostaje ništa drugo nego ususret ljetu, planirati neki odmor, vikend na moru, put, plovidbu… Jer ako je nešto sigurno to je da se u ljeti ništa neće dogoditi, zar ne?

Ili – ne? Vrijedi li tu ona poslovica da samo mijena stalna jest? Vrijeme će nam pokazati što su za nas pripremili veliki svjetski vođe, jedino što još nismo vidjeli je invazija izvanzemaljaca (!), no ne prepuštamo se – onom manje pozitivnom.

Iza nas je napornih prvih četiri mjeseca 2021. godine, proslavili smo Dane Međimurske županije, pojeli prvomajski grah i čekamo sunčanije dane. Spremni smo za malo izležavanja i upijanja vitamina D, šum mora, obiteljsko putovanje… Spremni, a i zaslužili smo.

Korona nas neće pratiti, pa je to i dobro mjesto za sakriti se. Vrijedni Međimurci još muku muče i sa „starim godišnjim“, pa su sad i nove muke kako to i kada točno iskoristiti do kraja lipnja, ali ajde naći će se načina. Velik broj njih naredna dva mjeseca „ukrast“ će nekoliko dana za kraći bijeg iz stvarnosti, no još veći broj njih već je krenuo s planiranjem svog ljetnog godišnjeg odmora.

Zato uživajte u planiranju, nađite svoju oazu ovog ljeta no sjetite se stiha pjesme „Tu dobri su ljudi“ koju pjeva Marija Jambrović o našem Međimurju…

„Kam god odišel

Kam god se obrnul

Navek nazaj k tebi

Navek bum se vrnul“

Jer nismo ni svjesni kakvu privilegiju imamo – sigurnost i mir u našem kraju!

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja