Međimurje Press
Kolumne

Vidite li vi nekoga sa sjevera kao „Uskršnje osvježenje“?

Piše: MATEJA GOŠĆIEJ

Jer to sve uređene države rade – u Hrvatskoj će se smijeniti pet, šest, možda i sedam ministara i dovesti isto toliko novih. Koliko god čitam i slušam da je rekonstrukcija ilitiga po novom zvano „uskršnje osvježenje“ Vlade RH na pomolu, više mi je kao da gledam rukometnu utakmicu i pratim zamjenu igrača. Realno, sve mi izgleda kao da je ista ekipa u igri, samo neki još čekaju na svoj red, a sada će se dogoditi brza rotacija za napad.

Koga ćemo točno napasti i protiv koga igramo, mi u Međimurju ne znamo. Jer kako se čini nema osobe koja bi mogla biti dio te ekipe ili se barem njeno ime ne nazire. Donedavni jedini ministar u Vladi iz našeg kraja dobio je crveni karton i sada se samo možemo nadati da ćemo u dogledno vrijeme dobiti novu priliku i poziv za neko veće i jače političko ime u zemlji.

U 2019. premijer je govorio kako želi uz osvježenja u Vladi maknuti sve one teme koje stvaraju negativnu konotaciju, a tih tema se zaista u posljednje vrijeme gomila. Povjerenje u politiku u Hrvatskoj zasigurno je niže nego je ikada bilo, senzacionalizam u medijima tome ne pomaže, no točku na “i” stavljaju upravo političari koji isti hrane svojim postupcima.

Međimurci smo često okarakterizirani kao drugačiji, dio „male Švicarske“… Može nam to možda priskrbiti ministra, osobu koja će biti dio odlučivanja o investicijama, projektima i razvoju? A ako ne ministra, možemo barem dobiti nekog do njega koji neće zaboraviti da postojimo na samom sjeveru Hrvatske i koji nas neće zaobilaziti u širokom luku?! Ili smo tu šansu prokockali s našim nepripremljenim igračima?

U bazenu sadašnjih koalicijskih partnera HDZ-a i “očuvanja Vlade” mi Međimurci imamo tako HNS, ali i        NS Reformiste. Imamo ih uopće?

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja