Međimurje Press
Kolumne

Jeste li u posljednje vrijeme preplavljeni lošim vijestima? To je zato jer su stvarno – svugdje!

Piše: MATEJA GOŠĆIEJ

Možemo diskutirati radi li se o tome da nas sve zanima negativa, pa mediji, društvene mreže, influenceri, dežurni kritičari i komentatori nama serviraju upravo to što želimo ili nam se servira nešto, želimo mi to ili ne.

Čitam novine, prolazim portale, sva sreća nisam upalila TV da vidim još i neke vijesti u okviru dnevnika da mi loše postane još živopisnije. Najbolja vijest danas mi je – vrijeme, a ono je došlo na kraju tiskovina i tek kao jedna ikona sa suncem na svakom portalu.

I ne znam za vas, ali eto ja sam odlučila da ću iz negative uzeti bilo što pozitivno i ako je to vrijeme, ok, prihvaćam.

Ajmo se veseliti činjenici da je napokon stiglo proljeće, koje nije kao velika većina toga danas – samo na papiru, već je zaista proljeće u pravom smislu te riječi. Probudile su se pčelice, ptičice pjevaju, sunce i temperature idealne su za šetnju, boravak u prirodi, rolanje, fotografiranje, upijanje mirisa proljeća…

Ovih dana pokušat ću i svima oko sebe objasniti svoju filozofiju i potruditi se uz zamor negativnog i lošeg pronaći najbolje u svemu. Priznajmo, dosta nam je korone, karantene, testiranja, izbjegavanja svojih najdražih ako kihnu, loših vijesti i loših ljudi, da ne govorim o ratu i svemu što nas uvijek potencijalno čeka, kao izbjegle stanovnike Ukrajine koje smo kao dobri ljudi, kao što jesmo, u Međimurju pomogli i udomili maksimalno kako i koliko smo mogli.

Zato nabacimo osmijeh, razmišljajmo pozitivno, veselimo se svakom novom danu i ljudima oko sebe koje volimo prenosimo isto. Svijet je možda na nekom raskrižju krivo skrenuo, idemo ga vratiti na pravu stazu. Korak po korak.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja